x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume... - Cosciugul cu buton

Lume, lume... - Cosciugul cu buton

de Adriana V. Paduraru    |    02 Iul 2005   •   00:00
Lume, lume... - Cosciugul cu buton

Un inventator rus a realizat un sicriu dotat cu buton, astfel incat persoanele care, din greseala, sunt ingropate de vii sa poata da alarma.

Porci mistreti la promenada

O familie de mistreti a plecat la plimbare pe tarmul Marii Baltice, in localitatea Gdynia, din Nordul Poloniei. Trecatorii au admirat amuzati promenada animalelor.

Voleiul slabeste sanii

Femeile nu ar trebui sa joace volei pe plaja daca nu vor ca sanii lor sa-si piarda fermitatea, avertizeaza un reputat chirurg german. El avertizeaza ca, desi sportul este binevenit pentru tonifierea altor parti ale corpului, miscarile pe care le presupune voleiul pe plaja nu fac deloc bine sanilor.

Roma - Cai cu "chiloti" roz

Caii inhamati la trasurile care plimba turistii prin Roma vor purta in mod obligatoriu, de la 15 august, saci gri sau roz pentru depozitarea balegarului, impiedicand astfel murdarirea strazilor din Cetatea Eterna. Caii vor purta un elegant "chilot" de culoare gri sau roz, ales ca urmare a compromisului dintre municipalitate si sindicatul vizitiilor din capitala Italiei, numiti "botticelle" (purtatori de butoaie), in amintirea vremurilor in care transportul hipomobil in Roma era destinat transportului de vin. In schimbul efortului consimtit pentru pastrarea curateniei strazilor din Roma, vizitiii au obtinut grajduri noi si permisiunea de a circula in mai multe zone, unele dintre cele mai frumoase si mai frecventate din oras. La Roma exista aproximativ 40 de calesti, ai caror vizitii au profitat de decizia municipalitatii de a interzice circulatia automobilelor in centrul Romei in favoarea extinderii circulatiei pietonale.

Londra - Cina la inaltime

Exploratorul britanic David Hempleman-Adams si prietenul sau, tot explorator, Bear Grylls au hotarat sa ia cina intr-un mod mai special. La inaltime. Mai exact, cei doi au atasat o platforma de un balon cu aer cald care s-a ridicat la peste 7.300 de metri de pamant. Ei au servit sparanghel, somon, precum si salata de fructe. Dupa ce au adus un omagiu Reginei Elisabeta a II-a, Hempleman-Adams si Grylls s-au aruncat in gol, bineinteles fiind dotati cu o parasuta.

Inventie - Cosciugul cu buton

Un inventator rus a realizat un sicriu cu buton, astfel incat persoanele care, din greseala, sunt ingropate de vii sa poata da alarma. Vitali Maliukov a declarat ca stie foarte multe cazuri in care oameni in stare de letargie au fost declarati decedati si au fost ingropati. O astfel de persoana poate da alarma in momentul in care isi revine. Ingrijitorii cimitirului monitorizeaza mormintele si vor sti exact din ce loc vine semnalul. Astfel, persoana ingropata de vie va putea fi salvata la timp.

Croatia - Magar pervers exilat

Un magar salbatic, atat din punctul de vedere al speciei, cat si din cel al comportamentului sexual, a fost exilat pe o insula pustie dupa ce a agresat zile la rand femelele dintr-o rezervatie naturala din Croatia. Magarul Aga obisnuia sa solicite servicii sexuale partenerelor favorite de cate 16 ori pe zi, fapt pentru care administratorii parcului au decis sa-l izoleze pe o insula parasita. Hotararea a fost luata dupa ce turistii s-au plans de faptul ca de cate ori viziteaza parcul magarii fac sex. Turma de magari salbatici fusese pana in prezent atractia principala a turistilor care vizitau Parcul National Telascica din sudul Croatiei.

Petrecere - Gratar si bere in... cimitir

Parintii indoliati ai unui tanar au dorit sa-i viziteze mormantul aflat intr-un cimitir din apropiere de Antwerp, dar nu mica le-a fost surpriza sa gaseasca o veritabila petrecere "campeneasca" a groparilor, cu gratar si bere, printre morminte, informeaza Rompres. Groparii de la cimitirul din Merksem ascultau muzica cu sonorul la maximum in timp ce savurau o friptura si o sticla de bere, iar copiii lor se jucau fericiti, alergandu-se printre morminte. Municipalitatea din Antwerp a anuntat ca nu a aprobat organizarea acestei petreceri, insa unul dintre gropari a explicat ca sarbatoarea este deja o traditie in Antwerp.
×
Subiecte în articol: antimonden