x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume…

Lume, lume…

de Adriana V. Paduraru    |    15 Iul 2005   •   00:00
Lume, lume…

Vive la France!


Soldatii francezi au tinut sa imortalizeze momentul paradei militare ocazionate de Ziua Nationala a Frantei. Ei au fost "supravegheati" la "sedinta foto" de o domnisoara, care "le zambea" dintr-un panou publicitar.

Â

Furt de silicoane


Banditi inarmati au jefuit un vehicul in care se aflau peste 400 de implanturi siliconale. Costul fiecarei "pungute" se ridica la 400 de dolari. Politia din Rio de Janeiro a fost informata dupa o saptamana de la furt, intrucat abia atunci si-au dat seama si producatorii (compania Silimed) de disparitia acestora.

China - A murit cel mai batran panda din lume


Mei Mei, cel mai batran panda din lume, a murit la varsta de 36 de ani, la Gradina Zoologica din Guilin (sudul Chinei). Iubitorii de animale s-au adunat la zoo pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Mei Mei, care, daca ar fi fost om, ar fi avut 108 ani. Medicii veterinari au incercat neincetat sa-i salveze viata, insa organele interne ale femelei panda au cedat unul cate unul.

Manhattan - Casatorie la 95 de ani anulata


Un judecator din Manhattan a declarat nula o casatorie intre un medic in varsta de 95 de ani si o femeie de 58 de ani. Dr. Herbert Hofmann, care i-a avut ca pacienti pe Juan si pe Eva Peron, i-a atras atentia Laurei Drager. Aceasta aflase ca starea sanatatii "alesului" nu este prea roza, iar contul in banca "rotunjor". Drept pentru care l-a luat de barbat. Familia lui Hoffman n-a fost insa de acord cu aceasta relatie, asa ca a cerut in instanta anularea ei. Ceea ce s-a si intamplat, judecatorul considerand ca batranul nu era constient in momentul oficierii casatoriei.

Berlin - Pensionare din prostitutie la 64 de ani


O bunica berlineza intentioneaza sa iasa la pensie, dupa aproximativ jumatate de secol de prostitutie. Anul viitor, cand va implini 64 de ani, Renate Dolle va parasi bransa. Taxa era de 30 de euro, iar in zilele bune, Renate avea si patru-cinci clienti. Locul sau preferat era trotuarul de langa Ambasada Japoniei din Berlin. Dolle este casatorita (sotul sau neavand nimic impotriva prostitutiei) si are o nepotica de 9 ani.

Simt civic - Americanii isi parasc vecinii


In Statele Unite, oricine risca sa fie reclamat pentru ca pisica nu arata bine, ca nu si-a aranjat cum trebuie peluza sau ca progeniturile beau si fumeaza inainte de majorat, aceste lucruri fiind posibile din cauza asa-zisului spirit civic, pe care americanii se lauda ca il au, relateaza AFP. Daca pentru americani aceste reactii corespund "unui dezvoltat simt civic" si permit mentinerea ordinii, in Europa, astfel de persoane sunt considerate "paracioase". "Ii incurajam pe copii sa le spuna parintilor sau autoritatilor daca observa ceva suspect, acest tip de actiune face parte din educatia lor", a explicat Robert Sampson, presedinte al departamentului sociologic de la Universitatea Harvard.

Qatar - Jochei-roboti


Sapte jochei-roboti au luat parte la cursa de camile Al Shahaniyya din Doha (Quatar). Oficialii cursei au declarat ca aceasta s-a bucurat de un succes extraordinar. Dupa ce legile din Qatar le-au interzis copiilor sa mai participe la astfel de curse, s-a luat decizia inlocuirii lor cu roboti. Cu atat mai mult cu cat aceste manifestari sportive sunt foarte populare in tarile din Orientul Mijlociu.
×
Subiecte în articol: antimonden