x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Mustaine, impresionat de romance

Mustaine, impresionat de romance

de Catalina Iancu    |    17 Iun 2005   •   00:00
Mustaine, impresionat de romance

Sase mii de rockeri veniti din toata tara, dornici sa vada de-aproape trupa Megadeth, au luat cu asalt miercuri seara Arenele Romane. Si au ascultat heavy metal la 18.000 W, pana dupa miezul noptii.

Artistii au venit direct de la Belgrad si au ajuns in Bucuresti la ora 18:00. Lazile cu instrumente au fost asezate in sir indian si montate intr-o singura ora. Din cele 14 trupe romanesti care au dorit sa cante in deschidere au fost selectate doar doua, Avatar si Implant pentru refuz. Insa formatiile amintite n-au prea convins. Dupa reactia publicului ar fi fost mai bine sa se schimbe ordinea, caci Avatar a avut mai mare "priza". Membrii Implantului si-au aruncat tricourile in public, iar spectatorii le-au aruncat inapoi pe scena. Australienii de la Dungeon, care canta de obicei in deschidere la Megadeth si care au venit in Romania la insistentele lui Dave Mustaine, au pregatit intrarea in scena a headlinerilor.

ECHIPATI. In jurul orei 23:00, Dave Mustaine (voce, chitara), Glen Drover (chitara), James MacDonough (bass) si Shawn Drover (tobe) si-au facut aparitia. "Ce loc frumos in care sa canti! Ce prieteni frumosi!", au fost primele cuvinte ale lui Dave Mustaine. Desi tot echipamentul de sunet, in afara de boxe, a fost adus de Megadeth cu camionul de turneu, metalistii au avut probleme cu acustica. La prima piesa, vocea lui Mustaine abia se auzea. Dupa cateva piese a urmat o scurta pauza pentru rezolvarea incidentuluii tehnic. "Avem o mica problema cu sunetul. N-am terminat inca", i-a linistit liderul trupei pe rockerii care abia asteptau noi acorduri. Au urmat apoi "In My Darkest Hour", "Angry Again", "Skin of My Teeth", "She-Wolf", "Peace Sells", "A Tout Le Monde" (cantata in duet cu publicul), "Trust", "Sweating Bullets" si "Symphony of Destruction". Nu au lipsit nici piesele de pe ultimul album, "Blackmail the Universe", cu care Megadeth a pornit in turneu pentru a cuceri Europa.

SCHIMBARE. Desi a vazut Romania doar in drumul spre Arenele Romane, Mustaine a avut totusi timp sa observe ca "sunt multe femei frumoase aici". La finalul a doua ore de metal greu, in jurul orei 01:00 publicul nu voia sa plece acasa. Dupa o "sedinta" de cinci minute cu ceilalti membri, Mustaine a spus: "Imi pare rau, dar Glen nu mai vrea sa cante la chitara si nici Shawn nu mai vrea sa bata in tobe. Asa ca... schimbam!". Intr-o nebunie generala, chitaristul a luat locul tobosarului, iar tobosarul a dovedit ca e maestru si la chitara. Megadeth a incheiat maratonul heavy metal de peste patru ore cu "Paranoid" (Black Sabbath), melodie pe care n-au mai cantat-o in alte tari.

Dupa ce a plecat si ultimul spectator, Dave a coborat in Arena si s-a fotografiat alaturi de un munte de sticle goale. Artistii au parasit Romania la ora trei noaptea si au plecat spre Atena cu cele trei camioane de turneu.

DAVE S-A TINUT DE GLUME
Intr-una dintre pauze, Mustaine a spus ca s-a dus la doctor, fiindca il durea mana. Iar acesta i-a zis ca nu va mai putea canta niciodata la chitara. "Asa ca l-am omorat", a glumit Dave. Apoi a adus vorba despre Michael Jackson. "Se spune ca tipul asta este nevinovat. Voi ce credeti?" "E vinovat!!!" a venit raspunsul. "Si eu cred la fel. E o alta situatie in care sistemul american da gres", a adaugat liderul Megadeth, introducand piesa "The System Has Failed".

PRIMIRE
Putem spune in sfarsit ca am vazut un spectacol la care sa nu mai folosim sintagma "organizare mioritica". Fundatia Culurala Phoenix - reprezentata de Paul Nanca si Mircea Nanca - nu s-a chinuit degeaba. Dave Mustaine a fost foarte impresionat de primirea facuta la Bucuresti. Pentru ca organizatorii au stiut cu cine sa colaboreze. Rockerii, veniti din Timisoara (prin Bestial Record) si din Cluj (prin ProdMusicProd&Maximum Rock Magazin), plus publicatiile online Metalfan si Metalhead, care i-au informat pe rockeri despre concert, au incercat sa aduca spectacolul cat mai aproape de cele care se fac afara.
SPECTACOL. Intr-un concert de doua ore, Megadeth a zguduit Arenele Romane
×
Subiecte în articol: antimonden megadeth mustaine dave