x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Nemuritorul suflet rusesc

Nemuritorul suflet rusesc

de Loreta Popa    |    24 Mai 2009   •   00:00
Nemuritorul suflet rusesc
Sursa foto: /

Alla Baianova a împlinit o vârstă frumoasă, 95 de ani... Verticalitatea-i este la fel de triumfătoare precum în tinereţe, când nimeni nu interpreta la fel ca ea melodii ce atingeau locuri nebănuite ale sufletului omenesc.



La 18 mai, cântăreaţa rusă de estradă Alla Baianova a împlinit 95 de ani. Deşi a fost operată în urma unei leziuni la picior, trebuie să umble cu o cârjă. Chiar şi aşa nu a ezitat să urce pe scena unde a fost sărbătorită.

FELICITARE.
Născută în 1914 la Chişinău, după revoluţia din 1917, cântăreaţa a plecat în România. Refugiată cu familia la Paris, vocea ei a fost asemănată de multe ori cu cea a lui Edith Piaf. Ea a interpretat romanţe ruseşti pe sce­nele multor ţări. După îna­po­ierea în Rusia, la sfârşitul anilor '80, Alla Baianova a continuat ac­ti­vi­tatea concertistică. Preşedintele Dmitri Medvedev a felicitat-o pe Baia­nova cu ocazia jubileului. În te­le­gra­mă pe care a trimis-o Marii Doamne a cântecului, el a relevat ta­lentul cu tentă de miracol al Allei Baia­nova, a cărei menire pare că a fost aceea de a dărui oamenilor bu­­curia contactului cu arta ade­vă­rată. "Maniera dumneavoastră sin­ceră de interpretare a cântece­lor şi romanţelor ruseşti, v-au adus dragostea sinceră a mili­oa­ne­lor de admiratori", spunea pre­şe­­d­in­tele Medvedev în felicitarea trimisă.

CÂNTEC. Mult timp, a fost socotită drept cea mai frumoasă femeie din Bucureşti. Cânta cu multă distincţie, dar şi cu acel accent dulce şi inconfundabil multe piese româneşti. Alla Baianova însă cânta răscolitor vechi cântece şi romanţe ruseşti, din care deşi nu pricepi un cuvânt, nu te pot lăsa indiferent. Ea putea fi ascultată în diferite restaurante din Capitală, acompaniată de un alt adevărat virtuoz - Petre Lescenko. Alla Baianova cântă încă la 95 de ani pe care abia i-a împlinit, la Moscova.

×
Subiecte în articol: vip