x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden O.J. Simpson. De la o carieră de succes la "procesul secolului"

O.J. Simpson. De la o carieră de succes la "procesul secolului"

de Redacția Jurnalul    |    13 Apr 2024   •   00:05
O.J. Simpson. De la o carieră de succes la "procesul secolului"
Sursa foto: Hepta

O.J Simpson s-a stins din viață la 74 de ani după o lută cu cancerul. El a fost celebru în anii i '70 datorită succesului pe terenul de fotbal

A fost unul dintre cei ma imari fotbaliști americani, a apărut în filme și seriale dar în 1994 popularitatea sa a intrat în declin. El a fost acuzat că și-a ucis fosta soție și pe prietenul ei. Juriul l-a găsit nevinovat. În 2008 a  ajuns  la închisoare pentru jaf armat. 

În februarie 2024, O.J. Simpson a postat un videoclip pe rețelele sociale în care a apărut cu zâmbetul pe buze şi a asigurat publicul că nu există motive de îngrijorare. 

Le mulţumesc tuturor celor care mi-au dat mesaje. Starea mea de sănătate este bună! Evident, mă confrunt cu nişte probleme, dar cred că sunt pe drumul cel bun, spune O.J. Simpson.

S-a născut la San Franciscos și a  devenit celebur cu echipa de fotbal Buffalo Bills. Carisma i-a adus o popularitate de nedescris de care s-a bucurat şi după ce şi-a încheiat cariera sportivă. A avut roluri în mai multe filme printre care şi "Un polițist cu explozie întârziată". 

Crima din 1994

Cariera de succes s-a prăbușit după ce a fost acuzat că a ucis-o pe Nicole Brown, cea de-a doua soţie şi pe prietenul acesteia, Ron Goldman. OJ Simpson a fost principalul suspect, speculându-se că motivul din spatele crimelor ar fi fost gelozia.

  • Linda Deutsch, corespondent special AP: O.J. Simpson a fost foarte faimos înainte ca toate acestea să se întâmple. Acesta a fost motivul pentru care a devenit o poveste atât de uriaşă. A fost cel mai celebru american acuzat de crimă. 
  • Din acel moment, toată atenţia a fost îndreptată către fostul fotbalist. Peste 95 de milioane de oameni au fost cu ochii aţintiţi spre televizoare în ziua în care OJ Simpson ar fi trebuit să se predea, zi transformată însă într-o urmărire prin Los Angeles. 

    "Procesul secolului" 

    În timpul procesului, O.J. Simpson a fost rugat să probeze o pereche de mănuşi care ar fi fost găsite la locul crimei. Au fost însă prea mici. 

    Juriul a ajuns, într-un final, la decizia că OJ Simpson este nevinovat. Chiar şi aşa, la scurt timp după, el a fost găsit responsabil civil pentru crime și a fost obligat să plătească daune de 33,5 milioane. Problemele nu s-au terminat. În 2008, el a fost condamnat la 33 de ani de închisoare pentru jaf armat în Nevada și a fost eliberat în 2017, transimite observatornews.ro.

  • ››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: oj simpson procesul secolului crima