x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Organizatorii concertului lui Enrique Iglesias "ar trebui să fie biciuiţi". Cine şi de ce a spus acest lucru

Organizatorii concertului lui Enrique Iglesias "ar trebui să fie biciuiţi". Cine şi de ce a spus acest lucru

28 Dec 2015   •   19:19
Organizatorii concertului lui Enrique Iglesias "ar trebui să fie biciuiţi". Cine şi de ce a spus acest lucru

Preşedintele Sri Lanka, Maithripala Sirisena, a apreciat duminică, 27 decembrie, că organizatorii unui concert "indecent" al cântăreţul spaniol de muzică pop Enrique Iglesias, desfăşurat recent în Colombo, ar trebui să fie "biciuiţi cu cozi de pisică de mare" (peşte veninos), o pedeapsă tradiţională în această ţară, scrie ediţia franceză online a Huffington Post.

În timpul concertului pe care artistul spaniol l-a susţinut pe 20 decembrie în capitala Sri Lanka, femeile leşinau în faţa starului, urcau pe scenă să-l sărute în timp ce altele îşi scoteau hainele şi le aruncau spre el. Maithripala Sirisena în timpul unei întâlniri a spus că "Această atitudine indecentă contravine culturii noastre", s-a indignat el. "Nu spun că aceste femei ar trebui să fie biciuite cu cozi de pisică de mare, dar cei care au organizat concertul ar trebui să fie", a spus el.

Pisica de mare este una dintre cele mai periculoase specii de peşte şi coada sa în formă bici are spini ascuţiţi. În Sri Lanka, biciuirea cu cozile acestui animal era rezervată criminalilor, în trecutul îndepărtat. Astăzi este o expresie folosită în ţară pentru a desemna o pedeapsă extremă.

În Sri Lanka, ţară conservatoare, demonstraţiile publice de intimitate, chiar şi în rândul cuplurilor căsătorite, sunt rău văzute iar cei care se lasă purtaţi de val pot ajunge în arest.

Fanii din Sri Lanka ai fiului cântăreţului Julio Iglesias au plătit până la 350 de dolari pentru a asista la concertul său, parte a turneului "Love and Sex", început în 2014 şi care mai cuprinde viitoare concerte la Zagreb, Morelos în Mexic şi în Statele Unite. AGERPRES

×
Subiecte în articol: enrique iglesias