x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Parere - quot;Romancele#63; Net superioarequot;

Parere - quot;Romancele#63; Net superioarequot;

de Catalina Iancu    |    10 Sep 2006   •   00:00
Parere  -  quot;Romancele#63; Net superioarequot;

Fostul solist al trupei Boney M destrama mitul femeii americane.

Fostul interpret al trupei Boney M s-a mutat la Bucuresti, demarand un proiect umanitar.

Jurnalul National: Cand ai venit in Romania si in ce imprejurari#63;
Brad Vee Johnson: Am venit in 2004, impreuna cu Sheyla Bonnick de la Boney M, pentru un concert in Cluj-Napoca, intr-un club care atunci se numea Tutankhamen.

Ai locuit si in Suedia. Cum ti se par nordicii fata de romani#63;
Suedia este o tara in care influenta vestului se face foarte bine simtita. Totodata imita foarte mult moda Statelor Unite. Suedia seamana cu SUA mai mult decat orice alta tara din Europa. Este o tara foarte frumoasa, cu oameni foarte frumosi, dar ceea ce nu trebuie uitat este ca Suedia este in Nord si cand este frig este, de fapt, foarte frig. Acest aspect afecteaza mentalitatea oamenilor, care sunt foarte rezervati si au dificultati in a-si exprima sentimentele. Romania este o tara cu mult mai pasionala. Oamenii sunt captivati de fiecare aspect al vietii lor si presupun ca motivul este perioada indelungata de comunism prin care au trecut. Romanii au foarte multe dorinte nesatisfacute.

Ce amintiri te leaga de tara ta#63;
M-am nascut si am crescut la New York. Amintirile despre familie, casa, fericire ma leaga de orasul meu.

Cand te-ai apucat de muzica#63;
Am inceput sa cant in biserica de la varsta de 5 ani. Am invatat singur sa cant la pian, cand aveam 11 ani. Tatal meu era cantaret si pianist de jazz si aveam momente in care ma inregistra acompaniindu-l in timp ce canta jazz la pian.

Cand ai inceput sa te implici in proiecte umanitare#63;
Cand aveam 21 de ani si criza de HIV/SIDA a lovit America. Am pierdut zece dintre cei mai buni prieteni din cauza acestei boli. Doi dintre ei au murit chiar in bratele mele. Atunci am inceput sa ma implic in activitatea organizatiilor din New York care ii ajutau pe cei infectati.

Ce te atrage aici#63;
Sunt aici in principal datorita muzicii mele. Am ramas pentru ca a existat un scop pe care voiam sa-l descopar si acum cred ca l-am gasit. M-a atras foarte mult puterea oamenilor de aici. In special a copiilor care sunt infectati cu acest virus. Puterea lor de a face fata unei boli atat de grele la o varsta atat de frageda ma inspira. Aceeasi determinare am vazut-o in copii in timp ce lucram cu Leslie Hawke in cadrul organizatiei sale. Imi plac in mod deosebit copiii, pentru ca au puterea de a nu se complica, retinand doar esentialul, pe care adultii il uita foarte repede.

Ce zona a Romaniei ti se pare mai interesanta#63;
Brasovul este o adevarata atractie pentru mine, si asta pentru ca iubesc muntele#33;

Ce parere ai despre muzica romaneasca#63;
Sunt foarte multi artisti romani solo pe care ii respect, dar grupul meu preferat este fara nici o indoiala Holograf.

Care sunt prietenii tai cei mai buni dintre vedetele din Romania#63;
Am creat in jurul meu o quot;"comunitatequot;" de artisti pe care ii respect. Acestia sunt Paula Seling, pe care o ador, Emanuel, care este un supertip, Mihaela Mihai, care este regina mea si prima care mi-a acordat o mana de ajutor cand am venit in Romania, Cristina Haios de la Impact, care e mereu zambitoare si ma face sa ma simt bine, Alexandra Ungureanu, care are o voce extraordinara si un stil deosebit, si Mihai Onila, ex-AXXA, care imi este tot timpul alaturi.

Care a fost cel mai frumos concert la care ai participat si unde a avut loc#63;
O memorabila experienta a mea a fost cand am cantat cu Sheyla Bonnick si trupa Boney M in Azerbaidjan. Scena avea ca fundal Marea Caspica si erau aproape 6.000 de oameni care sareau si cantau cu noi.

Cum s-a desfasurat colaborarea cu artistii romani si cu cei suedezi pentru proiectul quot;"Love runs freequot;"#63;
A fost o colaborare extraordinara#33; Artistii romani le-au aratat suedezilor ce pot sa faca si i-au impresionat. Suedezii au putut urmari evolutia muzicii romanesti datorita festivalului Eurovision. Corul quot;"One Voicequot;" a intrebat in mod special daca Mihai Traistariu canta si el pe single si s-au bucurat mult cand li s-a confirmat. Andrei Kerestely si cu mine am produs single-ul si l-am trimis prin e-mail, in format .wav celor de la corul din Suedia, care au inregistrat partea lor si ni l-au trimis inapoi. Astazi avem parte de cea mai inalta tehnologie.

In final, am dori sa ne povestesti ceva din perioada Boney M.
Perioada mea a fost una pe care n-o voi uita niciodata. Am invatat foarte multe despre interpretarea live din colaborarea cu Sheyla Bonnick, care in ochii mei este o supercantareata si care m-a invatat cum sa quot;"citescquot;" publicul, ceea ce este un lucru foarte important pentru un interpret care canta live.

quot;"O sa spun un singur lucru despre femeile din Romania: sunt femei care stiu ce vor si acest lucru le confera un avantaj fata de celelalte femei pe care le-am cunoscut in Europa. Imi amintesc foarte mult de femeile din Americaquot;" - Brad Vee Johnson, solist
×
Subiecte în articol: antimonden