x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Viața de poveste a Sophiei Loren. Actrița împlinește 90 de ani: "Sărbătoresc unde a început totul"

Viața de poveste a Sophiei Loren. Actrița împlinește 90 de ani: "Sărbătoresc unde a început totul"

de Redacția Jurnalul    |    20 Sep 2024   •   18:45
Viața de poveste a Sophiei Loren. Actrița împlinește 90 de ani: "Sărbătoresc unde a început totul"
Sursa foto: Hepta

Frumoasa și talentata actriță Sophia Loren împlinește 90 de ani. Ea a spus cum își va sărbători ziua de naștere.

"Sărbătoresc la Roma, unde a început totul", a spus Sophia Loren, care ales să fie alături de familia sa. Vor fi prezenţi fiii săi, Edoardo şi Carlo, nurorile şi cei 4 nepoţi, potrivit La Stampa.

"Eu şi mama mea am venit aici când eu aveam doar 15 ani. Ea era obsedată de gândul de a vorbi cu tatăl meu care ne părăsise. Filmau Quo Vadis şi am început să muncim. O alegere care a schimbat viaţa întregii familii", a povestit actriţa.

Viața și cariera Sophiei Loren

Ea a câştigat primul concurs de frumuseţe la 15 ani şi, cu banii obţinuţi a sosit la Roma împreună cu mama sa, în căutarea succesului. Însă amândouă au fost reclamate de tatăl actriţei care nu accepta cariera fiicei sale în lumea cinematografiei. S-a răzbunat şi a făcut plângere penală pe numele celor două cu acuzaţia de prostituţie.

În 1951. Alberto Lattuada i-a oferit Sophiei Loren şansa primei replici în filmul Anna, în care protagonişti erau Silvana Mangano şi Vittorio Gassman. Un singur cuvânt a rostit actriţa în acel film: "Niciodată", ca răspuns la întrebarea barmanului (Vittorio Gassman): "Bună, frumoaso! Când?". 11 ani mai târziu, Sophia Loren câştiga Oscarul pentru rolul interpretat în filmul La Ciociara.

În 1953, Sophia Loren l-a cunoscut pe viitorul său soț, producătorul Carlo Ponti, care a rămas impresionat de potențialul ei și i-a oferit un contract pe 7 ani.

S-a căsătorit cu Carlo Ponti de două ori, prima dată în septembrie 1957, dar în acea perioadă, divorțul nu era legal în Italia și astfel cuplul risca să fie acuzat de concubinaj (Loren) și de bigamie (Ponti). Prin urmare, cei doi au emigrat în Franța, u devenit cetățeni francezi și Ponti a putut să divorțeze de soția sa, Giuliana Fiastri. S-au căsătorit din nou pe 9 aprilie 1966, la Sevres (Franța).

Din 1956 a început să interpreteze în engleză producțiile filmate în SUA.

Împărțită între Italia și Hollywood, Sophia Loren a jucat în numeroase filme de succes.

În 1982, în urma vechilor probleme cu fiscul italian, a fost acuzată de evaziune fiscală și închisă timp de 17 zile în penitenciarul din Caserta. Responsabilitatea evaziunii fiscale a fost atribuită apoi impresarului său dar nu i-a fost ușor să-ș remedieze maginea proastă din rândul opiniei publice italiene. 

Sophia Loren a jucat în peste 100 de filme, listă care s-a încheiat producţie La vita davanti a sé, film regizat chiar de fiul său Edoardo, potrirvit Antena3 CNN.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: sophia loren 90 ani