x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Studiu - Probleme emotionale, castiguri mai mari!

Studiu - Probleme emotionale, castiguri mai mari!

de Adriana V. Paduraru    |    23 Sep 2005   •   00:00

Persoanele care in urma unei disfunctii cerebrale se lupta cu tulburari emotionale se pot descurca mai usor la bursa sau, in general, in activitatea de investitor sau manager.

Soferi "lipicioSI"


Peste 200 de autoturisme au ramas blocate pe autostrada A20 din Germania dupa ce ploile abundente din ultimul timp au transformat asfaltul abia turnat intr-o substanta moale si lipicioasa. "Chiar si cei care nu au ramas au inregistrat stricaciuni la autoturisme, care ii vor costa mii de euro pentru reparatii", a spus un reprezentant al Politiei.


Expozitie eBay in Frankfurt


Muzeul de Arta Moderna din Frankfurt / M (Germania) gazduieste o expozitie in care sunt prezentate obiecte cumparate la licitatiile de pe site-ul eBay. Printre acestea se numara si un Spiderman supradimensionat.

Studiu - Probleme emotionale, castiguri mai mari!


Persoanele care in urma unei disfunctii cerebrale se lupta cu tulburari emotionale se pot descurca mai usor la bursa sau, in general, in activitatea de investitor sau manager. Si asta pentru ca aceste persoane sunt mai predispuse la asumarea unor riscuri financiare - sustine o echipa de oameni de stiinta americani de la Stanford University, Carnegie Mellon University si University of Iowa. La experiment au participat 41 de persoane, care au fost rugate sa ia parte la un simplu joc avand ca tema investitiile. Toti subiecti aveau un coeficient de inteligenta normal, insa 15 dintre ei suferisera in trecut de afectiuni ale regiunilor cerebrale responsabile de emotii. Tocmai aceste persoane erau mult mai predispuse sa ia decizii riscante, care s-au dovedit insa adesea inspirate. Restul subiectilor incercau pe tot posibilul sa evite riscul, chiar si atunci cand eventualele castiguri erau mult mai mari decat pierderile.

India - Sarutul miresei, interzis in public


Un cuplu israelian a fost amendat cu suma de 1.000 de rupii de catre un tribunal indian pentru vina de a se fi sarutat in public cu ocazia ceremoniei propriei lor nunti pe care au organizat-o intr-un oras sfant pentru religia hindusa. Cei doi s-au hotarat sa aiba o nunta de neuitat... in stil hindus, in timp ce vizitau orasul Pushkar din statul indian Rajasthan. Au vorbit cu un preot local pentru a-i casatori, dar situatia a degenerat in mijlocul ceremoniei, cand cei doi au inceput sa se sarute si sa se imbratiseze. Preotul hindus i-a reclamat imediat pe cei doi la politie care a intocmit un dosar penal pentru comportament obscen in public. Instanta din Pushkar s-a pronuntat miercuri asupra acestui caz si a hotarat ca cei doi sa fie amendati cu suma de 1.000 de rupii.

"Spionaj" - Suedezii trag cu ochiul la SMS-uri


Doi suedezi din trei recunosc ca citesc pe ascuns SMS-urile de pe telefonul mobil al partenerului, in special cand el sau ea sunt la toaleta. Circa 64% dintre persoanele intervievate de societatea de telefonie mobila Halebop, pentru operatorul TeliaSonera, au raspuns ca supravegheaza mesajele partenerului, in principal din curiozitate. Un sfert dintre ele recunosc totusi ca gelozia este cea care le impinge sa-si arunce privirea prin mesageria partenerului. Acest "Spionaj" telefonic are loc de obicei cand acesta se afla in baie sau la toaleta (47% dintre raspunsuri), doarme sau si-a uitat telefonul acasa. De asemenea, 64% citesc SMS-urile dupa ce partenerul se intoarce de la un restaurant sau un bar. In schimb, numai 4% trag cu coada ochiului la mesaje dupa o conferinta. Vizand sa demonstreze ca SMS-urile au schimbat modul de comunicare intre oameni, studiul indica de asemenea ca 86% dintre persoane au flirtat deja in acest mod.

Avere - Jessica Parker, cea mai bogata din New York


Sarah Jessica Parker este cea mai bogata vedeta feminina din New York City, potrivit unei anchete realizate de revista New York, relateaza Rompres. Actrita din "Totul despre sex", cu o avere in banca estimata la 38 de milioane de dolari, s-a clasat in varful listei intocmite de publicatia mentionata. Pe locul al doilea se afla Gisele Bundchen cu o avere de circa 15,2 milioane de dolari, urmata imediat de Nicole Kidman cu 15 milioane de dolari.
×
Subiecte în articol: antimonden