x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden VACANŢĂ DE 5 STELE / Tur de forţă prin America de Sud: Machu Picchu – Copacabana – via Galapagos

VACANŢĂ DE 5 STELE / Tur de forţă prin America de Sud: Machu Picchu – Copacabana – via Galapagos

de Catalina Iancu    |    22 Ian 2009   •   00:00

Ce perioadă de vis traversează Cătălin Botezatu! Dar nu numai perioada o traversează, ci şi planeta! Designerul a plecat la sfârşitul lunii decembrie într-o binemeritată vacanţă, cea mai lungă din ultimii cinci ani.



Timp de trei săptămâni, creatorul de modă a făcut un adevărat tur de forţă prin America de Sud. A schimbat nu mai puţin de 17 avioane pentru a ajunge să viziteze toate obiectivele pe care şi le-a propus.

PERU. Prima escală a avut-o în Peru. Unul dintre scopurile sale a fost "întâlnirea cu şamanii şi experimentarea trecerii temporare în lumea de dincolo cu ajutorul unei licori preparate de aceştia dintr-o ciupercă halucinogenă". Şansa a făcut ca el să ajungă la Lima imediat după încheierea congresului internaţional al şamanilor. Bote spune că această experienţă a fost total diferită de ceea ce se aştepta şi că i-a schimbat toate principiile legate de viaţa de dincolo şi de religie. Trecerea în noul an a petrecut-o tot la Lima, la restaurantul hotelului "Miraflores". Exact a doua zi dimineaţă, la ora 7:00, a plecat în Cuzco pentru a face incursiuni pe Amazon. Apoi, cu ajutorul unui tren local de cinci stele a străbătut Valea Sacră şi a ajuns la Machu Picchu, oraşul secret al incaşilor. Chiar dacă a fost îmbiat la tot pasul cu mâncăruri tradiţionale, care mai de care mai gustoase, pe tot parcursul şederii sale Cătălin a ţinut o cură pe bază de ceaiuri din plante menite să-i ajute corpul să se acomodeze cu schimbarea de altitudine.

ARGENTINA ŞI BRAZILIA. Din Peru, a luat drumul Argentinei, unde punctul maxim de atracţie l-a consituit feericul lanţ de cascade de la graniţa cu Brazilia, printre care şi faimoasa cascadă Iguazu. Designerul s-a aventurat să facă rafting, fiind admirat şi fotografiat de turiştii privitori de pe margine. De aici s-a orientat către Brazilia. Evident că nu a ratat un popas în Rio de Janeiro, la faimoasa plajă Copacabana. Dacă mai mult de jumătate din vacanţă a petrecut-o în pădurea tropicală, Botezatu a ajuns pentru patru zile şi în paradisul luxului maxim sud-american. Cazat la hotelul Palace, "ţarul modei" a avut parte de vecini celebri întâlnindu-se aproape zilnic la micul dejun cu Woody Alen, Rusell Crow şi Valeria Marini care îşi petreceau vacanţa în acelaşi loc. Cu o zi înainte de sosirea designerului în hotelul cu pricina a stat Madonna, (despre care toată presa locală scria că ar fi venit însoţită de noul ei iubit, un manechin de 19 ani), iar la două zile după plecarea creatorului român, în acelaşi loc urmau să sosească Angelina Jolie şi Brad Pitt.

ECUADOR. După zilele de plajă şi răsfăţ la restaurante de lux, a plecat mai departe în Ecuador, mai precis la Quito, de unde a mers cu yachtul 3.000 de kilometri în largul Oceanului Pacific pentru a vizita insulele Galapagos. A dat o raită pe la Institutul "Charles Darwin", a făcut diving şi a ignorat sfaturile localnicilor care l-au averitizat despre faptul ca apele oceanului ascund "surprize" precum: rechini, pisici de mare sau piranha. De altfel, designerul a primit şi "botezul locului", fiind compostat la mână de un peşte. Tot acolo Cătălin a văzut celebrele broaşte ţestoase de uscat, printre care şi unicul exemplar numit "Singuraticul Charley", dintr-o specie aflată pe cale de dispariţie. Din Galapagos, Botezatu a ajuns direct la Cluj pentru a susţine o prezentare de modă la Balul Operei şi după o escală de două zile la Bucureşti a plecat în Austria pentru a susţine un fashion show maraton în deschiderea campionatului de ski.

×
Subiecte în articol: antimonden