x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Well-o-wee! - "Trimiteti-ne la Helsinki"

Well-o-wee! - "Trimiteti-ne la Helsinki"

de Catalina Iancu    |    24 Ian 2007   •   00:00
Well-o-wee!  -  "Trimiteti-ne la Helsinki"

Rednex a filmat impreuna cu Ro-mania videoclipul pentru Eurovision. Ce expeditivi sunt membrii trupei Rednex! Au aterizat luni in Romania, s-au cazat, au venit la Televiziune sa filmeze videoclipul pentru Eurovision si ne-au acordat un interviu in exclusivitate.

Jurnalul National: Cum a inceput colaborarea cu Ro-mania si de ce ati ales sa reprezentati Romania la Eurovision?
Rednex: Totul a inceput in noaptea de Anul Nou, cand am fost invitati la Focsani, sa sarbatorim impreuna intrarea Romaniei in UE. Cred ca am avut priza la public si am lasat o impresie buna in acea seara. In piata erau si tineri si batrani, am vazut chiar o batrana de vreo 90 de ani, fara dinti, care, in ciuda varstei, traia intens spectacolul. Asa ca atunci cand am ajuns acasa, la Stockholm, si ne-a sunat Mircea Presel de la K1 sa ne propuna aceasta colaborare ne-am bucurat foarte mult si ne-am simtit onorati.

Cum vi se pare Ro-mania?
Sunt baieti buni, ca de altfel toti romanii pe care i-am cunoscut. Dupa concertul din noaptea de Revelion am facut un fel de after party, care s-a transformat intr-un adevarat show si asta a intarit destul de mult in decizia noastra.

Stiati ca unii membri ai juriului nu v-au recunoscut?
Au zis ca e prea frumos sa fim noi?

Da. Nu s-a mai intamplat pana acum ca o trupa straina sa doreasca sa reprezinte Romania.
Important este ca la a doua auditie ne-au recunoscut si ne-au votat. Daca ne mai asculta si a treia oara o sa castigam! Sa speram… Ar fi minunat sa se intample asa.

In editiile precedente, Suedia nu prea a votat cu Romania. Se va intampla acum?
Credem ca de data aceasta vor vota. Daca nu, ne vom suna toti prietenii si-i vom ruga sa ne voteze! (rasete).

Standarde ridicate

Sperati in victorie?
Din toata inima! Si chiar daca nu vom castiga vom reusi un lucru deosebit, intalnirea celor doua culturi - romana si suedeza. Romania a avut intotdeauna standarde inalte la selectie si in fiecare an a fost in varf. Speram ca vom fi si noi la inaltime.

Aveti un mesaj pentru fanii din Romania?
Aveti incredere in noi, votati pentru noi, sustineti Ro-mania si Rednex si trimiteti-ne la Helsinki sa castigam Eurovisionul pentru Romania! Iha!
Cu tricolorul
Rednex si Ro-mania s-au calificat in semifinale cu piesa "Weel-o-wee". Suedezii si romanii au repetat in culisele TVR luni seara, consiliati de un coregraf suedez. Cel mai greu a fost pentru Tor, care, desi a venit impreuna cu colegii din Rednex, nu va evolua in spectacol. Din cauza ca asa prevede regulamentul: sa nu fie pe scena mai mult de sase interpreti. Prin urmare, in concurs vor intra doar Annika, Jens, Anders (Rednex), plus Razvan, Catalin si Ionut (din Ro-mania). Nordicii au facut spectacol si in timpul filmarilor, dar si in culise, unde s-au fotografiat cu steagul Romaniei. In plus, s-au chinuit sa pronunte cat mai corect Jurnal cultural, caci promo-ul lor va intra si in jurnalul amintit.
×
Subiecte în articol: antimonden romania rednex