x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber O primă eliminare în echipa galbenă: Chef Scărlătescu rămâne cu 5 bucătari: ,,Am un nod în gât!”

O primă eliminare în echipa galbenă: Chef Scărlătescu rămâne cu 5 bucătari: ,,Am un nod în gât!”

05 Iun 2018   •   14:24
O primă eliminare în echipa galbenă:  Chef Scărlătescu rămâne cu 5 bucătari: ,,Am un nod în gât!”
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gabriela Arsenie

Războiul nu a fost deloc ușor luni seară la “Chefi la cuțite”, iar tensiunea dintre concurenți și dintre chefi a atins cote maxime. Deși a avut avantajul de a stabili ingredientul de bază al fiecărei trupe de bucătari, norocul nu a fost de partea lui Cătălin Scărlătescu. Juratul nu doar că a avut patru oameni din echipa sa în proba de baraj, dar a rămas și fără unul din bucătarii de bază din formula aleasă pentru sezonul de poveste. Așa se face că Mikloș Tolnai a părăsit competiția și a destabilizat moralul echipei galbene: ,,Am un nod în gât. Mikloș mi-a rupt o bucată din echipă.”, afirma chef Scărlătescu la finalul serii.

Ediția de marți, 4 iunie, a fost lider de piață pe publicul comercial și la orașe, în intervalul 20.00-23.10 în care a fost difuzată. Așa se face că pe publicul comercial, „Chefi la cuțite” a condus topul audiențelor cu o medie de 8.9 puncte de rating și 26,8 % cota de piață, în vreme ce Pro Tv se clasa pe locul al doilea cu 8,6 puncte de rating și 26,2 % cota de piață. La orașe Antena 1 a fost lider cu o audiență medie de 8,2 puncte de rating și 19,6 % cota de piață, Pro Tv clasându-se pe locul al doilea, cu o medie de 7,5 puncte de rating și 18,1 % cota de piață. În minutul de maximă audiență de la 22.35, aproape 1.900.000 de telespectatori la nivel național urmăreau desfășurarea celui de-al treilea battle din sezonul de poveste, „Chefi la cuțite”.

După o confruntare “la cuțite” în bucătărie, probă în care cele trei echipe au gătit pulpă de rață, piept de rață și foie gras, chef Dumitrescu și chef Scărlătescu au intrat alături de echipele lor la duel. Dacă primul s-a confruntat în battle cu un ingredient mult prea rafinat pentru tema tradițional românească de aseară, ficatul de rață, al doilea s-a lovit de dezorganizarea propriei echipe. Astfel, jurizarea făcută de oaspeții speciali „Chefi la cuțite”, localnicii din zona rurală, a ținut cont de savoarea autentică a preparatelor puse pe bandă. Farfuria echipei verzi a fost pe placul celor mai mulți, iar chef Bontea a sărbătorit alături de trupa sa o altă victorie în confruntările din acest sezon: „Păi credeți că mă lasă pe mine oltenii mei? Fu pe placul lor..o făcui ca în Oltenia! L-am făcut și pe Fernando oltean!”.

Bătălia probei individuale a pus mese conceptul BIO, iar concurenții au tras la sorți și au stabilit ce au de gătit colegii de la celălalte bancuri de lucru. Castravetele, roșiile cherry, dovlecelul, bananele și lămâia au fost ingredientele vedetă din farfuriile finale, iar fiecare concurent din echipa galbenă și albastră și-a pus la bătaie creativitatea pentru a le servi chefilor un autograf culinar savuros și sănătos. După degustarea preparatelor individuale, Gina Pistol a dat un verdict neașteptat: patru dintre concurenți au obținut cel mai mic număr de voturi, aflându-se la egalitate. Spre surprinderea lui Cătălin Scărlătescu, toate farfuriile ce nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor au fost din echipa sa, motiv pentru care Mikloș, Antoanela, Amedeo și Răzvan au intrat la proba de baraj.

Ultima încercare din ediția de luni seară a fost un preparat final care să aibă la bază cartoful. În doar 45 de minute, cei 4 bucătari din echipa galbenă s-au luptat crâncen pentru a-și păstra locul în competiție, iar prietenia sudată în tot acest timp s-a transformat subit în rivalitate. Risotto-ul cu cartofi pregătit de Mikloș Tolnai a fost ultimul în preferințele chefilor, motiv pentru care concurentul a părăsit aseară competiția: ,,Mă simt trist, dar și împlinit. Am avut o zi proastă care și-a spus cuvântul. A fost o experiență.. Echipa galbenă rămâne de astăzi în 5 bucătari, iar prima eliminare pare să îi dea de gândit lui chef Cătălin“La cât de tare și puternic l-am văzut pe Mikloș..s-a stins mai repede decât credeam.

 

Lupta continuă în această seară cu o altă confruntare pe echipe ce va restabili rândurile în bucătăria “Chefi la cuțite. Ce echipă va câștiga, care este tema probei de astăzi, ce invitați speciali vor sta la masa jurizării, dar și cine va iesi din competiție, telespectatorii vor afla diseară, de la 20:00 pe Antena 1.

 

Sursa:Kantar Media

Copyright:ARMADATA S.R.L.

Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group

Analiza este facuta pe target-urile 18-49 Urban, All urban si National

Perioada 4 iunie 2018

 

×
Subiecte în articol: Chefi la cuțite