x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Povestea unei pisici care a călătorit timp de 6 luni pentru a-și găsi stăpâna

Povestea unei pisici care a călătorit timp de 6 luni pentru a-și găsi stăpâna

de Redacția Jurnalul    |    28 Noi 2023   •   18:30
Povestea unei pisici care a călătorit timp de 6 luni pentru a-și găsi stăpâna

Deși pisicile au reputația de a face numai ce vor ele, micile feline își iubesc stăpânii și chiar suferă după ei.

Lisi este o pisică de 3 ani care a parcurs 1000 de kilometri în 6 luni și a trecut din Franța în Germania pentru a-și găsi stăpâna. 

În iunie 2022,  Hildegard Holtschneide a plecat din localitatea Dordogne pentru a se întoarce în Dusseldorf, orașul ei natal. Și-a luat cu ea animalele de companie, un câine Henry și o pisică Lisi. Dar femeia a dormit o noapte la un hotel din Saint-Cyr-l'École (Yvelines). Acolo felina a fugit iar femeia și-a continuat călătoria. 

„Am căutat-o cu disperare și am sunat la toate asociațiile de protecție a animalelor, adăposturile și medicii veterinari din zonă, dar nimeni nu a văzut-o”, a povestit aceasta pentru Rheinische Post, citat de Le Parisien.

Ajunsă la Düsseldorf, Hildegard Holtschneide a continuat să-și caute pisica sunând periodic la mai multe asociații. După 6 luni însă, a primit un e-mail, în care era anunțată că pisica a fost găsită de o tânără în Braunschweig, un oraș german situat la 1.000 km de școala Saint-Cyr.

După ce a îngrijit-o câteva zile pe Lisi, studenta de 27 de ani, pe nume Luka, a mers la veterinar pentru a-i face un control pisicii. Așa, a aflat că felina are o stăpână care o căuta disperată.

„După această aventură, nu o voi mai elibera niciodată”, a povestit Hildegard, potrivit observatornews.ro.

×
Subiecte în articol: felina pisica călătorie