x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Proprietățile MAGICE ale plantelor de apartament: Sănătate, dragoste, noroc, prosperitate

Proprietățile MAGICE ale plantelor de apartament: Sănătate, dragoste, noroc, prosperitate

de Anastasia Paul    |    04 Ian 2023   •   15:40
Proprietățile MAGICE ale plantelor de apartament: Sănătate, dragoste, noroc, prosperitate
Sursa foto: Hepta

Unele plante de interior nu sunt doar decorative, ci și beneficie pentru casa ta. Acestea pot aduce fericire, sănătate și bogăție pentru persoanele care se află în preajma lor.

Iată proprietățile exrattordinare ale plantelor de apartament

Arborele de Jad

Mai este numit și copacul banilor și aduce bunăstare și noroc în carieră celor care îi stau în preajmă. Întrucât asociat cu bogăția este indicat mai ales celor care au probleme financiare. Emană energie pozitivă și îți îndeplinește dorințele materiale.

Are tulipna lemnoase și frunzele ovale. Florile sale sunt albe sau roz. Arborele are nevoie de mult soare așa că trebuie pus la fereastră. Trăiește zeci de ani astfel încât poate fi transmis din generație în generație. 

Bambus

Supranumit și arborele de fier, bambusul este considerat un simbol al norocului și prosperității, așa că poate fi ținut atât acasă cât și la birou. Este folosit de peste 5000 de ani în tehnicile Feng Shui. Este însă important de știut că, deși aduce noroc oamenilor, este toxic pentru animalele de casă, precum câinii și pisicile. 

Originar din Asia de Sud-Est și din Africa de Vest, bambusului nu îi place lumina directă, preferând locurile mai retrase și face flori mici și albe dar rareori înflorește în interior. Poate fi ținut într-un ghiveci cu pământ și udat des sau doar într-un recipient cu apă. 

Busuioc

Această plantă se spune că aduce dragostea și pasiunea în cuplu. Folosirea ei în domeniul culinar aduce un gust plăcut mâncării, încântă simțurile. Totodată, are efecte antidepresive, antibacteriene și antiseptice. Ținută în ghiveci, ea alungă musculițele și țânțarii din casă. 

Iasomia

Atrage dragostea și banii, dar și visele profetice. Ceaiul de iasomnie este un bun calmant și digestiv. Uleiul este un afrodisiac puternic, aducând astfel pasiunea în cuplu. 

Lămâi

Un copac frumos dar pretențios, lămâiul aduce lumină și fericire în casă. Simbolizează prietenia și elimină energiile negative. Fructul său, pe lângă gustul acrișor plăcut, are o mulțime de beneficii pentru sănătate, de la purificarea ficatului, la creșterea nivelului de energie. 

Levănțică

Crește în tufe și face flori mici și mov. Mirosul lor este inconfundabil și are proprietăți afrodisiace. Aduce bună dispoziție iar ceaiul de levănțică are proprietăți calmante și sedative. Uscate, florile se pot pune în săculeți pentru a ține departe moliile din casă. 

Limba soacrei

Este o specie de cactus, așa că rezistă la temperaturi ridicate și puțină apă. Previne iritarea ochilor, problemele respiratorii, durerile de cap și oferă multă energie. 

Trifoi

Încă de mici aflăm că trifoiul cu patru foi aduce noroc, mai ales în dragoste. Dar mica plantă mai aduce bani în casă și oferă protecție. Mirosul ei se spune că dezvoltă intuiția. 

Orhideea

O plantă exotică și puțin pretențioasă. Are nevoie de lumină dar nu directă și de puțină apă. Rădăcinile sale anaerobe indică faptul că este de fapt o plantă parazită, în mediul său natural crescând agățată de alți arbori. În interior trebuie pusă într-un ghiveci transparent pentru ca lumina să ajungă la rădăcini. Florile sale sunt minunate, de diverse culori, cresc pe o tijă și trăiesc circa 102 luni. Reprezintă dragostea, frumusețea sugletească și întărește prieteniile. In Grecia antica era un simbol al fertilității și virilității. Este potrivită astfel pentru cei care doresc să aibă copii.

Rozmarin

Plantă-condiment, rozmarinul sportește capacitatea de concentrare, ajută la menținerea tinereții și alungă insomniile. Totodată, atrage iubirea și crește atracția sexuală. De asemenea, oferă protecție și purifică aerul. 

Salvia

Reprezintă longevitatea, înțelepciunea și împlinește dorințele. Florile sale sunt mici și colorate. Deși gustul ceaiului de salvie este oarecum neplăcut, fiind ușor amar, are proprietăți antispetice, vindecătoare într-o serie de afecțiuni, cele mai frecvente fiind ulcerul, bronșita, reumatismul și depresia.
Crinul pacii

 

 

×
Subiecte în articol: plante de apartament