x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Porție de adrenalină în farfurii: balutul i-a făcut pe chef Bontea și Scărlătescu să părăsească platoul

Porție de adrenalină în farfurii: balutul i-a făcut pe chef Bontea și Scărlătescu să părăsească platoul

02 Mai 2018   •   14:05
Porție de adrenalină în farfurii: balutul i-a făcut pe chef Bontea și Scărlătescu să părăsească platoul
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gabriela Arsenie

Personaje inedite, oameni conduși de o pasiune pentru bucătărie, reacții spumoase și preparate care s-au aflat în premieră pe masa jurizării, toate acestea au stat printre ingredientele ediției ,,Chefi la cuțite” de marți. Încă de la început, chefii au pariat că seara va ascunde și marele câștigător al sezonului 5, de aceea toate preparatele au fost degustate ținând cont de un standard cât mai înalt. Dacă chef Bontea a jurizat doar mimând, chef Dumitrescu a fost nevoit să poarte pe cap o pălărie de comandant, iar provocările juraților au continuat în culise, spre deliciul celor din fața micilor ecrane.

Seara a marcat o altă etapă a jurizărilor pe nevăzute cu o nouă porție de adrenalină pentru cei trei chefi, ce au primit o ,,surpriză” culinară care l-a făcut pe chef Scărlătescu să părăsească platoul. Fosta sa concurentă, Minh Binh a revenit în cel mai iubit cooking show și le-a gătit celor trei balut, un preparat asiatic care se află doar în meniul celor curajoși. Învelit într-o omletă apetisantă pentru a păstra misterul, piperat cu cele mai atrăgătoare condimente, acest ou fertilizat le-a dat mari bătai de cap juraților, care au avut parte de o degustare desprinsă dintr-un film de groază. În tachinările lui Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea nu au rezistat și s-au ridicat de la masa jurizării: ,,Am mâncat gândaci, scorpioni, șarpe, dar preparatul acesta chiar nu-l pot mânca. Eu care am stomacul tare, ai pomenit așa ceva?!”. Și pentru că orice provocare la ,,Chefi la cuțite” se discută în termeni culinari, îndrăgita concurentă le-a promis chefilor pachețele asiatice, specialitatea sa, pentru a-și lua revanșa.

Zâmbetele au fost asigurate de Polo Fernando, un instructor de sport și de dans din Republica Dominicană ce a îmbinat tehnica gătitului cu pașii de salsa. O poveste de dragoste cu o româncă l-a împins să facă primul pas spre a se muta în țară, iar acum declară că este îndrăgostit de oamenii de aici. Preparatul pe care l-a gătit, tipic dominican, l-a făcut pe chef Scărlătescu să spere că în spatele ușilor s-ar afla o dansatoare braziliană îmbrăcată în costum de festival. Energia pozitivă și savoarea unei rețete inedite l-au făcut pe Fernando să treacă în etapa următoare, cu voturile de încredere ale chefilor.

Actrița Doina Ghițescu le-a oferit celor trei jurați un spectacol de poveste, adjudecându-și scena culinară a platoului ,,Chefi la cuțite” ca o adevărată scenă de teatru. Deși preparatul său nu a ajutat-o să meargă mai departe, talentul artistic i-a adus un cuțit de aur, oferit de jurați în semn de apreciere. Printre personajele speciale ale serii s-a aflat o altă junioare de doar 12 ani, îndrăgostită de muzica populară și de bucătărie. Micuța și-a luat inima în dinți și a decis să îi impresioneze pe chefi cu o ,,rețetă complexă” semnată de chef Florin Dumitrescu, wellington cu piept de curcan și sos de merișoare. Tehnica și seriozitatea lui Alice Prundu au fost aplaudate la masa juraților, iar chef Scărlătescu a rămas impresionat de felul în care un copil tratează sfera gastronomiei: ,,Dacă la 12 ani gătești un preparat complex, la 35 ce mai faci?!”. Un artist tatuator, un PR al unui restaurant cu un meniu dedicat clătitelor și un coafor au fost alte personaje care au  reușit să își depășească emoțiile de la bancul de lucru și să livreze preparate demne de etapa următoare.

Jurizările pe nevăzute ale sezonului de poveste ,,Chefi la cuțite” continuă și săptămâna viitoare pe Antena 1, luni și marți, de la 20:00.

×
Subiecte în articol: balut Chefi la cuțite