x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Pregătiţi-vă de Urzeala tronurilor IV! În România, difuzarea noului sezon are loc la câteva ore după premiera americană

Pregătiţi-vă de Urzeala tronurilor IV! În România, difuzarea noului sezon are loc la câteva ore după premiera americană

de Sebastian S. Eduard    |    02 Apr 2014   •   19:01
Pregătiţi-vă de Urzeala tronurilor IV! În România, difuzarea noului sezon are loc la câteva ore după premiera americană

Luni seara, la doar câteva ore după premiera din Statele Unite, primul episod al celui de-al patrulea sezon al serialului Urzeala tronurilor va fi difuzat în premieră la HBO, de la ora 22:00. Fanii aşteaptă cu sufletul la gură noile aventuri ale unuia dintre cele mai populare seriale HBO din ultima vreme.
Având la bază cea mai bine vândută serie de cărţi fantasy, serialul “Urzeala tronurilor” este o poveste epică despre trădare şi nobilimea de pe tărâmul fictiv Westeros, unde verile şi iernile pot dura ani de zile, iar pofta de putere o veşnicie.

Poveste
La începutul sezonului, încurajaţi de măcelul de la Nunta Roşie din Riverlands, unde au murit mulţi din inamicii casei Stark, Lannisterii ţin cu dinţii de Tronul de Fier. Dar oare pot trece peste propriile orgolii şi peste ameninţările noi, aflate în curs de desfăşurare în sud, nord şi est? În timp ce Stannis Baratheon continuă să-şi construiască armata în Dragonstone, apare un nou pericol din sud, atunci când Oberyn Martell (Vipera Roşie din Dorne), rivalul casei Lannister, ajunge în Debarcaderul Regelui pentru a participa la nunta lui Joffrey şi Margaery Tyrell şi, ulterior, pentru a-şi pune adevăratele planuri în aplicare. În nord, Rondul de Noapte, aflat în pragul dezbinării, este ameninţat de armata veneticilor, condusă de Mance Ryder, care la rândul său este vânat de nişte duşmani mult mai aprigi: Umblătorii Albi.
Ca şi cum asta n-ar fi fost îndeajuns, Daenerys Targaryen, însoţită de cei trei dragoni ameninţători şi armata sa neîntinată, este gata să "elibereze" cel mai mare oraş de sclavi din partea de est (Meereen), care ar putea constitui o forţă impunătoare pentru  planul ei final: să plece spre Westeros şi să-şi revendice Tronul de Fier, care a fost luat cu forţa de Lannisteri de la familia ei.

Un sezon incitant
"Nu ne îndreptăm doar spre un singur eveniment culminant în sezonul 4, ci spre mai multe evenimente; este ceva fără precedent.", povesteşte unul dintre creatorii serialului, Dan Weiss. “Seria va fi bine echilibrată ţinând cont de toată emoţia şi tensiunea acumulate. Îi putem vedea pe Arya, Prinţul Oberyn, Muntele, veneticiii, Rondul de Noapte, Daario şi Jaime luptând în contexte diferite; apoi îl mai avem şi pe Tyrion, care este întemniţat, nunta regală şi revoltele celor din Yunkai sub conducerea lui Daenerys. Materialul este mai mult decât suficient pentru un sezon incitant.”


×