x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Probă de ,,foc”  în prima provocare din Bootcamp

Probă de ,,foc”  în prima provocare din Bootcamp

24 Oct 2017   •   15:50
Probă de ,,foc”  în prima provocare din Bootcamp
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gabriela Arsenie

Luni seară s-au împărțit ultimele cuțite, iar concurenții care au primit un permis de trecere în următoarea etapă au intrat în prima probă a Bootcamp-ului, ce le-a testat abilitatea, tehnica și modul în care fiecare dintre ei lucrează sub presiune. Din sutele de candidați prezenți anul acesta la preselecțiile ,,Chefi la cuțite, 117 au fost în cursa de aseară, unde s-au confruntat cu ,,cea mai grea probă de Bootcamp de până acum”, după cum mărturisea chef Dumitrescu.

Foc, cărbuni, dexteritate și multă imaginație, acestea au fost cuvintele cheie ale testului de aseară, denumit de către jurați ,,Proba grătarului”. Concurenții au fost împărțiti în echipe de câte trei, având la dispoziție un banc de lucru, două grătare și douăzeci de minute la dispoziție pentru a-și pregăti preparatele finale alese, de îndată ce au făcut focul. Deși a părut simplă, încercarea de aseară le-a oferit detalii chefilor despre abilitatea candidaților, dar și despre modul în care lucrează, sau nu, în echipă. Agitația generală i-a mobilizat pe unii dintre ei, sau i-a inspirat, căci muzica nu a lipsit din peisajul unui grătar făcut ca la carte. Deși au avut mână liberă în ceea ce privește farfuriile, majoritatea au optat pentru carne de porc și pui, pe care au marinat-o și au asezonat-o pentru a-i oferi un gust aparte.

Concurenții ,,Chefi la cuțite” au fost scoși aseară din zona lor de confort, deoarece proba  de foc a grătarului avea la bază un singur concept: să reușești să realizezi un preparat spectaculos care să obțină votul de încredere, folosind aceeași tehnică. În vârstă de doar zece ani, Alex Mîrț, cel mai mic dintre cei înscriși a mărturisit că nu a avut emoții și a continuat să lucreze încrezător, cot la cot cu bucătarii experimentați. Ediția de aseară a fost plină de suspans, iar jurații au avut posibilitatea să observe cum se descurcă fiecare concurent în tensiunea unei competiții culinare.

Jumătate dintre ei se opresc aici, însă probele continuă, căci Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu își așteaptă coechipierii finali pentru a lupta împreună către marele titlu. Și în această seară, telespectatorii Antenei 1 vor fi martorii unui spectacol incredibil și al unei surprize savuroase din partea echipei de producție ,,Chefi la cuțite”, începând cu ora 20:00.

 

×
Subiecte în articol: Chefi la cuțite