x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber 8 secrete care ajută la accelerarea metabolismului

8 secrete care ajută la accelerarea metabolismului

17 Ian 2024   •   09:22
8 secrete care ajută la accelerarea metabolismului

Metabolismul este procesul prin care organismul transformă alimentele în energie. 

Acesta este influențat de mai mulți factori, cum ar fi greutatea corporală, vârsta, sexul, nivelul de activitate fizică și genetica. Acest proces complex este esențial pentru gestionarea greutății și vitalitatea generală. Cu toate acestea, metabolismul poate încetini pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Un metabolism eficient este cheia unei pierderi sănătoase în greutate și menținerii unei siluete dorite. Iată 10 secrete prin care vă puteți accelera metabolismul și pe care le puteți integra fără probleme în rutina zilnică și cu care să rămâneți constant.

1.           Beți apă rece

Hidratarea adecvată este esențială pentru un metabolism sănătos. Apa ajută la eliminarea toxinelor și menținerea optimă a funcțiilor organismului. Consumul de apă rece induce o creștere temporară a ratei metabolice, deoarece corpul consumă energie pentru a încălzi apa și pentru a o aduce la temperatura normală. Pe lângă hidratare, acest obicei simplu, mai ales înainte de masă, poate ajuta la accelerarea metabolismului.

2.           Exercițiile de intensitate ridicată

Antrenamentele cu intervale mari de intensitate (HIIT) presupun alternarea între explozii intense de exerciții și perioade scurte de odihnă pentru a arde calorii în timp și după terminarea acestora. Acest tip de exerciții sunt extrem de eficiente deoarece cresc ritmul cardiac și ajută la arderea grăsimilor prin creșterea ratei metabolice, chiar și după antrenament. HIIT provoacă un efect de post-ardere mai semnificativ decât exercițiile cardio în stare de echilibru, ceea ce înseamnă că organismul continuă să ardă calorii într-un ritm mai mare chiar și după terminarea antrenamentului.

3.           Exerciții de forță

Antrenamentele de forță construiesc masă musculară, ceea ce poate crește rata metabolică deoarece mușchii ard mai multe calorii în repaus. Țesutul muscular este mai activ din punct de vedere metabolic decât țesutul adipos, ceea ce înseamnă că arde mai multe calorii în repaus. Creșterea masei musculare prin antrenamente de rezistență sau ridicarea de greutăți mari poate crește rata metabolică de repaus.

4.           Alegeți o dietă săracă în calorii, dar care să ofere organismului toți nutrienții de care are nevoie

Dietele greșite pot afecta negativ metabolismul organismului atât în mod direct cât și în mod indirect. Când organismul este privat de o serie de minerale, vitamine și nutrienți,  începe să economisească energie și să încetinească rata metabolică. Dieta de slăbit NUPO este soluția la această problemă, deoarece este singura dietă care conține cantitatea corectă și completă de peste 34 de nutrienți: proteine, nutrienți, vitamine și minerale esențiale organismului, care au rolul de a menține organismul echilibrat pe toată durata procesului de slăbire.

Un program de slăbit corect are două componente principale: pierderea în greutate și menținerea greutății. Ambele se pot realiza în principal prin schimbarea obiceiurilor alimentare: controlul alimentației și reducerea caloriilor ingerate. Niciodată nu putem slăbi și menține greutatea dorită, dacă alimentația va fi dezordonată, în cantitate mare și bogată în calorii. Cu dieta Nupo puteți uita de orice vă împiedică să țineți corect o dietă deoarece: mesele sunt deja cântărite; caloriile sunt deja numărate ( 120 kcal/masa- 800kcal/zi), totul se prepara rapid, în 2 minute; puteți lua dieta zilnică oriunde ( la birou, în vizite, în deplasări, etc), deoarece nu ocupă loc și poate fi transportată în geanta zilnică; mesele conțin absolut toți nutrienții necesari  organismului (de la proteine și fibre, la vitamine, minerale și chiar omega; 29 vitamine și minerale, fibre, 80 gr proteine pe zi, Omega 3, 6,9, acizi grași, acid linoleic); nu conține zahăr; marea majoritate a produselor Nupo sunt fără gluten, dar există și produse Vegane sau fără lactoza; mesele Nupo conțin doar ingredienți naturali, iar prin compoziția corectă și completă reglează și echilibrează metabolismul, lucru foarte important în declanșarea procesului de slăbire și în menținerea greutății obținute.

Poate cel mai important beneficiu al dietei Nupo este că asigură înlocuirea în totalitate a meselor zilnice. Așadar, nu mai aveți nicio grijă! Exceptând aceea de a amesteca conținutul preparatelor alimentare cu apă, pentru a reconstitui mâncărurile preferate. Aveți peste 15 gusturi diferite de la supe, shake-uri, oatmeal-uri și mese calde precum, chili sin carne, omletă, couscous, risotto.

Simplă, eficientă, ușor de urmat și foarte plăcută la gust, dieta Nupo este o dietă foarte scăzută în calorii (VLCD*), dar care garantează o compoziție corectă și completă a nutrienților esențiali, vitamine și minerale. Este o dietă reglementată printr-o lege europeană cu o eficiență dovedită clinic timp de 41 de ani de existență și bazată pe 37 de studii științifice independente.

5.           Consumați cafea sau ceai verde

Cafeina și antioxidanții din ceaiul verde pot stimula temporar metabolismul și pot sprijini procesul de ardere a grăsimilor. Ceaiul verde conține compuși care pot crește ușor metabolismul și arderea grăsimilor. Principalele ingrediente active responsabile pentru acest efect sunt cofeina și catechinele, în special galatul de epigalocatechină. Mai multe studii au arătat că aceste ceaiuri pot crește rata metabolică.

6.           Acordați o atenție sporită somnului

Privarea de somn a fost legată în mod constant de modificări ale proceselor metabolice, dezechilibre hormonale și un risc crescut de obezitate și tulburări asociate. În plus, lipsa somnului afectează echilibrul hormonilor foamei, și anume grelina și leptina. Acest dezechilibru poate crește senzația de foame și apetit, ducând potențial la supraalimentare și la creșterea în greutate.

Cercetările indică faptul că lipsa somnului perturbă echilibrul hormonal, afectând hormonii care reglează apetitul, cum ar fi grelina și leptina. Asigurați-vă că aveți un program regulat de somn pentru a sprijini funcțiile corecte ale corpului. Un somn consistent și de calitate, susține metabolismul optim, nivelurile de energie și sănătatea generală.

7.           Mâncați alimente mai picante

Capsaicina, compus care se găsește în alimente picante precum ardeiul iute, este cunoscută pentru potențialul său de a stimula metabolismul. Capsaicina, responsabilă pentru căldura din alimentele condimentate, poate crește temporar rata metabolică și consumul de energie. Puteți adăuga ardei iute anumite preparate pentru a ajuta la arderea mai multor calorii.

8.           Consumați acizi grași omega-3

Acizii grași omega-3 sunt grăsimi esențiale care ajută la menținerea unui metabolism echilibrat și se regăsesc în peștii grași, semințele de in și nuci. Sunt cunoscuți pentru că ajută la scăderea inflamației și ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, pot crește capacitatea organismului de a arde grăsimile prin îmbunătățirea capacității de răspuns a hormonilor care ajută la reglarea metabolismului, cum ar fi leptina.

Prin integrarea acestor secrete în rutina zilnică, puteți optimiza metabolismul și vă puteți atinge obiectivele de slăbire într-un mod sănătos și durabil.

*VLCD este prescurtarea de la dieta cu conținut foarte scăzut în calorii.

 

×
Subiecte în articol: metabolism program de slăbit