x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Cinci tipuri de temeri care stau în calea iubirii

Cinci tipuri de temeri care stau în calea iubirii

04 Oct 2019   •   14:40
Cinci tipuri de temeri care stau în calea iubirii
Sursa foto: pixabay.com

Frica este complicată, iar aici nu este vorba despre cea care ne salvează viața, ci despre cea care ne face să dăm înapoi când vine vorba de dorințele pe care le avem. Your Tango prezintă temerile care nu ne permit să intrăm într-o relație sau să ne bucurăm la maximum de ceea ce o relație ne oferă.

1. Frica de a fi abandonați

Deseori ne este frică să dăm totul într-o relație pentru că ne este frică de faptul că o să fim părăsiți. Pentru a scăpa de această temere este important să ne acceptăm așa cum suntem. 

2. Frica de „fantome”

Frica de „fantome” se referă la partenerii din trecut care au dispărut fără vreo explicație. Vocile negative din trecut care ne ocupă prezentul. Pentru a scăpa de aceste „fantome” tot ce trebuie să facem este să ne acceptăm trecutul și să învățăm din greșeli. 

3. Frica de vizibilitate

A fi într-o relație presupune să oferi tot. Deseori avem tendința de a ne preface, de a nu ne arăta cu adevărat cine suntem, pentru că ne este frică de faptul că nu suntem suficienți.

4. Frica de frică

Deși pare ridicol, frica de frică poate ruina o relație. Frica este deseori sănătoasă, chiar și atunci când vine vorba de relații, pentru că ne ajută să stăm departe de persoanele toxice. Pentru a scăpa de această temere este indicat să ne ascultăm mereu instinctul.

5. Frica de realitate

A accepta realitatea necesită curaj. Pentru a putea da totul într-o relație, trebuie să acceptăm realitate și să ne acceptăm pe noi exact așa cum suntem.

În fond, dacă frica ne ține departe de iubire, înseamnă că ne ține departe de noi. Nu trebuie să eliminăm în întregime frica, ci trebuie să învățăm să facem alegeri sănătoase pe moment.

×
Subiecte în articol: relaţii temeri frica