x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Replici ale farfuriilor de fine dining, provocarea echipelor la ,,Chefi la cuțite”

Replici ale farfuriilor de fine dining, provocarea echipelor la ,,Chefi la cuțite”

05 Iun 2018   •   16:05
Replici ale farfuriilor de fine dining,  provocarea echipelor la ,,Chefi la cuțite”
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gabriela Arsenie

Cu doar 15 bucătari rămași în cursa către titlul sezonului de poveste, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu își refac strategiile de la ediție la ediție. Cu toate acestea, provocările show-ului culinar par să îi surprindă mereu, motiv pentru care în această seară, de la ora 20:00, o altă probă îi va pune în dificultate pe cei de la bancurile de lucru: concurenții sunt nevoiți să recreeze farfurii de fine dining cu ajutorul unor poze.

Mușchi de vită cu reducție de vin roșu, cotlet de berbecuț în mantie verde și file de monkfish învelit în bacon sunt preparatele sofisticate pe care bucătarii le vor avea de gătit, în funcție de strategia stabilită de Sorin Bontea. Având în vedere că echipa verde a câștigat proba de luni seară, în cea de-a patra confruntare aceștia vor avea avantajul de a alege specificul farfuriilor, moment ce va isca alte tensiuni în bucătăria “Chefi la cuțite: “A venit timpul să ne plătim datoriile!”. Bucătarilor nu le va fi ușor să reproducă plating-ul farfuriilor, însă mai complicat de atât le va fi să dea savoare unui preparat pe care nu l-au degustat și să impresioneze un juriu “la înălțime”. Circarii vor fi invitații speciali ai acestei seri, cei care vor decide în ce culoare va străluci cea de-a patra confruntare pe echipe și care sunt cele ce intră mai departe la duel.

Marți seară echipa verde va fi singura ce intră în competiție în formulă completă, cu 6 bucătari. Pentru că au acest avantaj, concurenții lui Sorin Bontea își vor împărți sarcinile, iar Robertino își va însuși rolul unui adevărat șef: „Vreau să păstrăm echipa intactă. Mă voi implica și mai mult astăzi, voi arăta ce trebuie să facă un lider.”, afirmă acesta. Bucătarii lui Florin Dumitrescu par să treacă prin momente mai grele, pentru că în fiecare ediție s-au confruntat cu tensiunea battle-urilor, dar și cu cea a duelului. Mai mult decât atât, mentorul “ștrumfilor jedi” pare să fie și într-o luptă “la cuțite“ cu ceilalți doi chefi, iar disputa de luni seară se va înteți astăzi: “Nu mai vâna oameni, vânează farfuriile! Sunt curios ce ar fi făcut oamenii tăi în situația asta!”. La rândul său, după ce a pierdut un bucătar în ediția de aseară, Cătălin Scărlătescu resimte presiunea acestei etape din concurs și este nemulțumit că echipa lui nu este apreciată la nivelul pe care îl merită: “Nici nu știu cum o să împartă bucătarii lui Florin premiul în patru. Ei sunt cei mai buni de pe planetă, propun să le dăm premiul chiar astăzi.”

Marți seară urmează un alt battle crâncen, în care verdictul îi va lua prin surprindere atât pe cei trei jurați, cât și pe concurenți. Standardul ridicat al farfuriilor din sezonul de poveste va îngreuna alegerea finală: “De obicei, cel care pleacă este cel certat de chefi, că a făcut o prostie. De data asta, te felicităm!”, afirmă Gina Pistol. Despre cine este vorba și care vor fi cei 14 bucătari ce vor continua competiția, telespectatorii Antena 1 vor putea vedea de la ora 20:00, într-o nouă ediție Chefi la cuțite”.

×
Subiecte în articol: Chefi la cuțite