x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Ploaia și furtuna în vis, simboluri și semnificație

Ploaia și furtuna în vis, simboluri și semnificație

de Redacția Jurnalul    |    24 Feb 2024   •   09:00
 Ploaia și furtuna în vis, simboluri și semnificație
Sursa foto: Hepta

Visele sunt experiențe mentale pe care le trăim în timpul somnului. Evenimentele trăite pot fi interpretate de specialiști pentru a ințelege anumite aspecte din viața noastră. La ce trebuie să fim atenți dacă visăm ploaie sau furtună.

Visele sunt experiențe mentale și perceptive care apar în timpul somnului. Potrivit spynews.ro, ele pot fi formate din imagini, sunete, emoții și alte senzații și pot varia în intensitate și claritate. Dacă te-ai întrebat ce semnificație are ploaia sau furtuna, vei afla în cele ce urmează.

Ce sunt visele

Visele pot fi extrem de vii și realiste sau pot fi neclare și fragmentate, iar conținutul lor poate fi influențat de o varietate de factori, inclusiv starea de sănătate a unei persoane, experiențele de viață, emoțiile și preocupările din timpul zilei.

Există mai multe teorii care încearcă să explice natura și funcția viselor, iar una dintre ele cea teoria psihanalitică a lui Sigmund Freud. Omul de știință a susținut că visele sunt expresia dorințelor ascunse, a conflictelor sau a emoțiilor refulate. El a crezut că experiențele mentale oferă o cale pentru subconștient să își exprime impulsurile și dorințele interzise sau suprimate.

Ce semnificație au ploaia și furtuna în vis

Interpretarea viselor poate varia în funcție de contextul personal al fiecărei persoane și de circumstanțele în care se petrece visul.

Ploaie:

Renaștere și curățare: Ploaia în vise poate simboliza un proces de purificare sau de eliberare emoțională. Este posibil ca visul să indice că vă simțiți copleșiți de emoții și aveți nevoie de o eliberare.

Reîmprospătare și regenerare: Ploaia poate reprezenta, de asemenea, o nouă început sau o oportunitate de a începe din nou. Este posibil să vă simțiți inspirați să faceți schimbări pozitive în viața dvs.

Furtună:

Turbulență și haos: O furtună în vis poate reflecta un moment dificil sau o perioadă de instabilitate în viața reală. S-ar putea să vă simțiți copleșiți de conflicte sau provocări și să căutați modalități de a face față acestora.

Schimbare iminentă: Furtuna poate simboliza, de asemenea, o schimbare puternică sau o transformare iminentă. Este posibil să vă simțiți neliniștiți sau anxioși în legătură cu schimbările care urmează.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×