x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Care este temperatura ideală la care să îți setezi termostatul pentru iarnă? Factura va scădea simțitor

Care este temperatura ideală la care să îți setezi termostatul pentru iarnă? Factura va scădea simțitor

de Andreea Tiron    |    10 Dec 2023   •   14:40
Care este temperatura ideală la care să îți setezi termostatul pentru iarnă? Factura va scădea simțitor
Sursa foto: Hepta

Țineți frigul la distanță și economisiți bani la încălzire când setați termostatul la această temperatură.

Odată ce iarna a sosit, ne străduim să menținem căldura, fără să risipim energie prețioasă - și costisitoare. Prețurile gazelor și energiei electrice nu ne încurajează să turăm la maxim centrala, așa că înainte de a porni fiecare aparat pe care îl puteți găsi în casă, încercați să reglați termostatul la o temperatură care ar trebui să vă mențină facturile la utilități mai mici.

Cnet.com prezintă cea mai bună temperatură pentru setarea termostatului inteligent, astfel încât să economisim energie iarna. Vă vom explica de ce funcționează pentru a gestiona mai eficient climatul casei dvs. și vă vom împărtăși câteva trucuri bonus cu termostat și obiceiuri de încălzire pentru a reduce utilizarea generală.

Potrivit Departamentului de Energie al SUA, cel mai bine este să păstrați termostatul la 20 de grade Celsius pentru cea mai mare parte a zilei în timpul sezonului de iarnă. Pentru o eficiență maximă, ar trebui să desemnați și opt ore pe zi în care reduceți temperatura cu între 2 și 3 grade. Urmând această rutină, este posibil să puteți reduce costurile anuale de energie cu până la 10%.

În funcție de programul dvs. și de preferințele de confort, puteți decide dacă preferați să vă păstrați casa mai răcoroasă ziua sau noaptea. Unii oameni preferă să reducă noaptea căldura, când se pot ascunde sub pături și nu vor fi afectați de temperaturile scăzute. În plus, dormitul la temperaturi mai reci poate fi asociat cu un somn mai odihnitor.

Pentru alții, ar putea avea mai mult sens să scadă temperatura în timpul zilei, când sunt la serviciu. Odată ce sunteți acasă, puteți crește temperatura la un nivel mai confortabil.

De ce este importantă setarea termostatului iarna

Ce face ca 20 de grade Celsius să fie cea mai bună temperatură pentru iarnă? Se află la capătul inferior al temperaturilor interioare confortabile pentru unii oameni, dar există un motiv întemeiat pentru a vă menține casa mai răcoroasă în timpul iernii. Când casa ta este setată la o temperatură mai scăzută, va pierde căldură mai lent decât dacă temperatura ar fi mai mare. Cu alte cuvinte, menținerea casei la o temperatură interioară mai rece o va ajuta să rețină căldura mai mult timp și să reducă cantitatea de energie necesară pentru a menține casa confortabilă. Ca rezultat, veți economisi energie și bani.

Cum să poziționați termostatul pentru o eficiență maximă

Pe lângă respectarea acestor recomandări de temperatură, vă puteți maximiza eficiența energetică instalând termostatul în locul potrivit. Cel mai bine este să poziționați termostatul departe de zonele cu curent de aer (în apropierea gurilor de ventilație, uși sau ferestre) și departe de locurile care primesc lumina directă a soarelui, deoarece acești factori ar putea activa termostatul în mod inutil. În schimb, așezați-l pe un perete interior într-o zonă bine folosită a casei dvs.

×
Subiecte în articol: termostat temperatura ideala factura