x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Ultimul cuțit de aur acordat și primele emoții din proba de Bootcamp

Ultimul cuțit de aur acordat și primele emoții din proba de Bootcamp

11 Dec 2018   •   14:13
Ultimul cuțit de aur acordat și primele emoții din proba de Bootcamp

Ultima ediție de preselecții din sezonul şase a clasat „Chefi la cuțite ca lider de piață la orașe și la nivelul întregii țări. În intervalul orar în care a fost difuzată emisiunea, 19.59-23.14, show-ul a condus detașat topul audiențelor. Așa se face că la orașe emisiunea a fost lider cu o medie de 8.7 puncte de rating și 19,3 % cota de piață, în vreme ce Pro Tv se clasa pe locul al doilea cu 6,4 puncte de rating și 14,1 procente din cota de piață. Și la nivelul întregii populații a țării show-ul a fost pe primul loc în clasament cu o audiență medie de 9 puncte de rating și 19,3 % cota de piață, Pro Tv ocupând locul al doilea cu 6,5 puncte de rating și 14% cota de piață. Aproape 2.300.000 de români la nivelul întregii țări au urmărit show-ul în minutul de maximă audiență de la 21.22.

Antena 1 a fost lider de audiență și la nivelul intervalului cel mai vizionat al zilei, prime-time situat între 19.00-23.00, la nivelul publicului urban din întreaga țară, cât și la nivelul publicului național. La orașe, postul s-a clasat pe primul loc, înregistrând o audiență medie de 8.2 puncte de rating și 18,1% cotă de piață, în timp ce Pro Tv se situa pe poziția secundă cu 7.1 puncte de rating și 15,8% cotă de piață. Și la nivelul întregii populații a țării Antena 1 a fost lider cu o audiență medie de 8,7 puncte de rating și 18,2 % cota de piață, Pro Tv ocupând locul al doilea cu 7,7 puncte de rating și 16,2% cota de piață.

                      Ediția ”Chefi la cuțite” difuzată luni seară pe Antena 1 a fost una plină de surprize, iar telespectatorii au avut parte de un spectacol culinar complet. Jurații au împărțit ultimele cuțite în audițiile pe nevăzute din sezonul şase, iar ultima farfurie venită la jurizare a fost cu totul și cu totul memorabilă. Alex Ilinca, bucătar, a reușit să le pună chefilor sub cloșuri o rețetă sofisticată, o supă de ceapă, cu un plating impecabil și un standard ridicat. Gustul excepțional al preparatului a fost demn de toate cele trei cuțite din partea juraților, dar și de cuțitul de aur oferit chiar de cheful său preferat, Sorin Bontea. Complet surprins, Alex a acceptat cu lacrimi în ochi propunerea la care au visat toți concurenții sezonul acesta și a devenit, astfel, primul bucătar din echipa juratului, fără a mai fi nevoit să participe în etapa de Bootcamp: "Visul contează foarte mult, dar bucătăria cere toate sacrificiile", a afirmat concurentul.

                      Seara a continuat cu prima probă din etapa crucială de Bootcamp, acolo unde cei 120 de bucătari calificați s-au întrecut la bancul de lucru într-o probă ce le-a dat mari bătăi de cap. În aparență simplă, tema salatei main-course a ridicat multe semne de întrebare în rândul concurenților, iar stabilirea unei rețete de bază, a unor ingrediente necesare, s-a dovedit a fi pentru mulți o misiune imposibilă: ”Este un război dezorganizat aici!”. Pentru ca salata să poată fi inclusă în categoria felului principal, bucătarii au avut la dispoziție și un grătar, însă nu mulți au reușit să îl aprindă, motiv pentru care au apelat la bunăvoința colegilor mai pricepuți. De la salata caesar, la rețete sofisticate cu semințe și fructe uscate și până la o simplă salată de fructe, bucătarii au încercat să le demonstreze chefilor încă o dată că merită votul lor de încredere. Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au jurizat peste o sută de preparate, iar gustul și creativitatea au fost două din elementele vitale ce au contribuit la decizia lor.

                  La finalul edției de luni, jumătate dintre cei calificați în Bootcamp și-au luat rămas bun de la această experiență culinară, astfel încât doar 60 de bucătari vor continua lupta diseară, de la 20:00, pe Antena 1, în două probe consecutive, în care vor avea de demonstrat că merită cu desăvâșire o tunică colorată din partea chefilor Sorin Bontea, Florin Dumitrescu sau Cătălin Scărlătescu.

 

Sursa:Kantar Media

Copyright:ARMADATA S.R.L.

Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group

Analiza este facuta pe target-urile All Urban si National

Perioada 10 decembrie 2018

 

×
Subiecte în articol: Chefi la cuțite