x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Cele mai mari site-uri de servicii turistice din lume, sub ANCHETĂ!

Cele mai mari site-uri de servicii turistice din lume, sub ANCHETĂ!

20 Mai 2014   •   20:14
Cele mai mari site-uri de servicii turistice din lume, sub ANCHETĂ!

Autoritatea italiană pentru controlul concurenţei şi al pieţei a lansat o anchetă privind posibila folosire de 'practici comerciale incorecte' de către site-ul american de consiliere turistică TripAdvisor, informează AFP şi Reuters.

Prin această anchetă se doreşte să se 'verifice dacă firma adoptă măsurile adecvate pentru a preveni şi limita riscul de publicare de critici false', după cum precizează instituţia italiană, AGCM (L'Autorita Garante della Concorrenza e del Mercato).

Luni, AGCM a anunţat că a lansat anchete cu privire la agenţiile de turism online Booking şi Expedia cu privire la respectarea regulilor concurenţei. Cele două sunt bănuite că au introdus clauze şi comisioane care perturbă accesul consumatorilor la cele mai bune oferte

Decizia de a lansa ancheta a fost luată 'în urma numeroaselor semnale venite de la consumatori, proprietari de structuri turistice', precum şi de la o asociaţie a consumatorilor, a menţionat AGCM.

Organizaţia hotelierilor italieni, Federalberghi, a salutat vestea, apreciind faptul că autoritatea pentru concurenţă 'consacră sectorului turistic atenţia pe care o merită unul din pilonii economiei italiene'. Anonimatul comentariilor postate pe site-uri cum este TripAdvisor se traduce printr-o 'poluare a pieţei în dauna consumatorilor', consideră organizaţia.

Ancheta a fost salutată şi de asociaţia pentru protecţia consumatorilor Codacons, care a amintit că a denunţat încă din 2009 criticile 'suspecte' de pe TripAdvisor în legătură cu unele hoteluri italiene. 'Este indispensabil un control al comentariilor pentru ca acestea să fie întotdeauna veridice şi să nu provină de la alţi operatori care încearcă să-i facă rău unui concurent', menţionează Codacons. (Agerpres)

×