x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul A venit Subaru Impreza XV

A venit Subaru Impreza XV

de Dragos Stoica    |    29 Aug 2010   •   00:00
A venit Subaru Impreza XV

De la jumătatea acestei veri, modelul Subaru Impreza XV a fost adus şi pe piaţa românească, acesta fiind dezvoltat pe bazele celei de-a treia generaţii a crossover-ului nipon.



Asemeni oricărui alt concurent din segment, Impreza XV a fost conceput atât pentru a te putea descurca în mediul urban, cât şi pentru a face faţă la o ieşire din oraş ceva mai dură, doar vorbim totuşi de un model cu tradiţie puternică în motorsport. În aceste condiţii, cel puţin din imaginile prezentate de constructor, Impreza XV pare să aducă un suflu nou, poate chiar mai sportiv decât versiunile anterioare.

Chiar dacă vorbim despre o maşină cu accente sportive, fie ea crossover, faptul că ne aflăm în 2010 este dovedit de versatilitatea pentru care a fost gândită. La interior, bordul păstrează designul Subaru, în timp ce dotările sunt superioare, iar calitatea materialelor a fost îmbunătăţită. Principalul atu este însă sistemul avansat de tracţiune integrală Symmetrical AWD şi cu motorul Subaru Boxer. În versiunea cu transmisie manuală în şase trepte, Impreza XV vine cu un motor diesel de 2,0 litri, cu o putere de 150 CP disponibili la 3.600 rpm. Impresionant este şi cuplul maxim de 350 Nm, de care se poate beneficia într-o plajă de turaţii cuprinsă între 1.800 şi 2.400, în timp ce viteza maximă constructivă este apreciată de producător la 203 km/h. Impreza XV respectă acum standardele de emisii Euro 5, ceea ce reprezintă o îmbunătăţire faţă de modelul de bază, precum şi un avantaj pentru cumpărător. Preţurile sale sunt în acest moment de 21.900 de euro (fără TVA) şi 27.156 de euro (taxe incluse), oferindu-se o garanţie de trei ani fără limită de kilometri şi de 12 ani la coroziunea caroseriei.

×
Subiecte în articol: auto