x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Alfa Romeo Mito

Alfa Romeo Mito

de Sebastian S. Eduard    |    29 Ian 2010   •   00:00
Alfa Romeo Mito

Okei, după ce am testat varianta pe motorină era vremea să îmi fac o părere şi despre o motorizare diesel a modelului Alfa Mito.



Aspectul - impecabil. Pentru că da, Mito e frumoasă rrrău. Are ceva clasic în ea, care te face când o vezi pentru prima dată să abordezi o figură tâmpă, de cretin brusc îndrăgostit. După care, în cel mai pur stil italian, să-i cânţi serenade, seara, la balcon.

Motorizarea, însă, nu pare a fi deloc "italienească". Cei 120 de cai par destul de plăpânzi, atunci când accelerezi nu se produce explozia (de adrenalină) la care te aştepţi. Propteşti mai bine piciorul în acceleraţie, o bruschezi un pic, şi parcă-parcă obţii un scor mai bun. În concluzie, treci sistemul DNA de pe "Normal" pe "Dinamic" şi concluzionezi: da, eşti cât de cât într-o Alfa.

Cutia de viteze se comportă bine, stabilitatea este excelentă, şasiul rigid te îndeamnă să conduci cât mai sportiv; ceea ce şi faci, gândindu-te că dacă eşti fan motorină, la un moment dat, Alfa se va gândi să facă un motor ceva mai puternic. Sau să renunţi tu şi adopţi T Jet-ul de 155 CP.

×
Subiecte în articol: auto