x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Altfel de brad de Craciun

Altfel de brad de Craciun

21 Dec 2006   •   00:00
DECORATIUNI
Ati obosit ca inainte de Craciun sa cautati bradul potrivit pentru casa dumneavoastra? Nu va incanta deloc acele cazute pe covor si nici crengutele ingalbenite din cauza caldurii din casa? Daca ati avea gradina, situatia ar fi alta, dar nu aveti. Si in acest caz, ce e de facut?

O posibila solutie a problemei ar putea fi construirea unui suport cu aspect general conic, cu mai multe etajere rotunde a caror dimensiune sa scada progresiv de la baza catre varf si care sa aiba o foarte buna stabilitate. Suportul il puteti face din lemn, pe care sa-l lacuiti la final, sau din metal. Marginile sale vizibile se decoreaza cu hartie creponata sau orice altceva aveti la indemana si da bine in ansamblu. Inainte sa incepeti sa asezati pe etajere diverse obiecte, asigurati-va ca suportul este stabil 100%, ca este amplasat in asa fel in casa, incat sa nu incurce caile de acces si ca nu este foarte departe de fereastra.

ELEMENTE DECORATIVE

Aveti nevoie de mai multe ghivece cu Poinsettia, de preferat cu flori rosii; de cateva ghivece cu conifere pitice pe care dupa Sarbatori sa le puteti planta afara; de conuri variate, globulete, beteala si stelute. Atunci cand cumparati Poinsettia pentru un astfel de aranjament aveti grija sa le alegeti de aceeasi talie. Daca una va fi mai inalta si alta mai scunda se strica tot efectul. Profitati de faptul ca aveti nevoie de mai multe exemplare, in asa fel incat sa primiti un pret special. Nu e nevoie sa fie foarte multe astfel de ghivece pe fiecare etajera, pentru ca vor da senzatia de aglomerare. Coniferele pitice imprastie un miros placut si nu deranjeaza prin caderea acelor. Fiind de mici dimensiuni, se impaca mai bine cu caldura din casa si au o sansa in plus ca atunci cand sunt plantate afara sa se si prinda. Nu va faceti probleme ca nu aveti gradina. Puteti sa le daruiti cuiva care are si le poate purta de grija dupa Sarbatori. Iar daca nu aveti cui, sa stiti ca si gradinita din fata blocului e binevenita. Numai sa nu abandonati acolo planta - mai treceti din cand in cand sa vedeti cum ii merge.

ATENTIE
Conurile amplasate in aranjament, printre ghivece, puteti sa le culegeti cand mergeti la munte in vacanta sau puteti sa le cumparati special pentru aceasta ocazie. Globuletele e bine sa fie aurii sau in nuante de rosu. Daca nu le aveti deja, e bine sa va cumparati la set, asa incat sa se potriveasca din punct de vedere al culorii si al dimensiunii. Beteala, discreta, ca un lung sir de bobite roscate, imita aspectul unor crengi cu fructe colorate. Talpa suportului o puteti masca insa cu crengi de vasc si lumanarele colorate

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul