x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ampera & Volt: "Verzii" sunt în trend

Ampera & Volt: "Verzii" sunt în trend

15 Mar 2012   •   21:00
Ampera & Volt: "Verzii" sunt în trend

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva Opel Ampera si Chevrolet Volt au castigat titlul "Masina Anului 2012". Opel Ampera / Chevrolet Volt au fost castigatori incontestabili, cu 330 de puncte, versus VW Up (281) si Ford Focus (256), la vot participand nu mai putin de 35 de modele.

Criteriile de selectie aplicate de juriu s-au bazat pe atribute precum design, confort, performanta si tehnologii extrem de inovatoare, ca si pe eficienta. Panelul de jurati a fost format din 59 de jurnalisti auto apartinand 23 de natiuni europene.

Ampera si Volt sunt primele vehicule de pe piata ce pot ajunge oriunde oricand. O baterie de 16 kWh litiu ion alimenteaza un motor electric de 111kW/150 cp. In functie de stilul de condus si de conditiile de drum, o distanta intre 40 si 80 de kilometri poate fi atinsa in mod exclusiv pe ba­te­rie, fara emisii.

Rotile ma­sinii sunt permanent ac­ti­onate electric. In mo­dul au­to­nomie ex­tin­sa, activat atunci cand bateria atinge stadiul minim de in­carcare, motorul pe benzina ac­ti­veaza un generator ce furnizeaza electricitate. Extinderea de autonomie permite o raza de operare de 500 de kilometri.

Volt si Ampera au castigat numeroase premii internationale, precum "Masina Verde a Anului 2011" si "Masina Nord Americana a Anului 2011". Au fost acordate titluri pentru siguranta, precum cele 5-steleEuro NCAP.

×
Subiecte în articol: chevrolet volt opel ampera