x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Anvelope din ce în ce mai inteligente: Michelin Saver+

Anvelope din ce în ce mai inteligente: Michelin Saver+

de Sebastian S. Eduard    |    12 Iul 2012   •   21:00
Anvelope din ce în ce mai inteligente: Michelin Saver+

Recent, Michelin a lansat o noua anvelopa performanta. Michelin Energy Saver +, ca si Michelin Agilis + (pentru autoutilitare) se inscriu in noua politica a grupului – Total Performance. Astfel, plecand de la ideea ca nu este neaparat nevoie de conditii vitrege de mediu sau de cai de rulare sinuoase pentru ca accidentele sa se produca, Michelin propune o anvelopa care "se descurca' in toate conditiile. Cu alte cuvinte ne este oferita cea mai buna combinatie intre siguranta, economie de carburant si randament kilometric de exceptie. Astfel, aceste anvelope imbina in mod armonios toate caracteristicile de performanta - cu alte cuvinte, "performanta totala' (Total Performance). Michelin Energy Saver + ofera siguranta optima, indiferent de conditiile de rulare, atat pe suprafete uscate, cat si pe suprafete umede; siguranta in viraje si la rularea in linie dreapta; randament kilometric de neegalat si performante remarcabile pe toata durata de exploatare a anvelopei.

S-au dat publicitatii si cateva cifre. Astfel, la o durata medie de viata de 45.000 de kilometri, Michelin ne promite o economie de carburant de 200 de l. Mai mult, aceeasi anvelopa reduce distanta de franare pe suprafete umede cu 16 metri, comparativ cu o anvelopa cu cel mai mic calificativ, acordat conform sistemului european de etichetare a anvelopelor. Practic, aceasta inseamna lungimea unui camion.

Stiati ca...

1 litru din 5 de carburant - sau un rezervor din 5 - este consumat de anvelope?


* Consum si emisii omologate

×
Subiecte în articol: ghidul tv