x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Apartament de 30 mp cu 24 de camere

Apartament de 30 mp cu 24 de camere

08 Mai 2010   •   00:00

Lipsa spaţiului în locuinţe ne împinge întotdeauna spre apartamente sau case mai mari, care să ne ofere mai multă libertate de mişcare. Dar ce facem atunci când nu ne permitem o casă mai mare sau în cazul extrem în care majoritatea locuinţelor disponibile pe piaţă au dimensiuni reduse. Este cazul Chinei, unde marea parte a cetăţenilor locuiesc în apartamente mici de până la 30 mp.

Aflat într-o situaţie similară, designerul Gary Chang din Hong Kong a decis să nu îşi cumpere un apartament mai mare, ci să exploreze la maximum spaţiul celui pe care deja îl avea. Cu ajutorul unor sisteme ingenioase de pereţi pe şine el a reuşit să creeze casa care mişcă. Astfel, prin simpla mutare a unui perete sufrageria lui se transformă în bucătărie, în bibliotecă, baie, dormitor, birou şi chiar într-un spaţiu recreaţional dotat cu hamac.

În total, apartamentul de numai 30 mp se poate rearanja în 24 de combinaţii diferite. Majoritatea pereţilor sunt placaţi cu oglinzi care nu numai că dau senzaţia de spaţiu, dar, alături de celelalte materiale folosite, oferă şi luminozitate încăperilor. Pe lângă asta, designerul a folosit ferestre speciale care dau tot timpul impresia că în interior bate soarele.

×
Subiecte în articol: afla ce e nou