x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul AUTO/Stirile zilei

AUTO/Stirile zilei

02 Feb 2005   •   00:00

3 FEBRUARIE 2005

Vanzari - Mitsubishi creste vertiginos

Reprezentata pentru prima data pe piata auto romaneasca la nivel de importator incepand cu luna iunie a anului 2003, Mitsubishi isi demonstreaza valoarea prin vanzarea in 2004 a 751 de unitati, un succes pe care putini il asteptau. Avand o crestere de 144 la suta anul trecut, marca japoneza este vazuta drept o reusita si in 2005, importatorul oficial M Car Trading indicand o cifra de circa 1.200 de unitati. Toate acestea se vor datora in special noului Colt, desemnat "Masina Anului in Romania", pentru care planul de vanzari este de cel putin 400 de unitati. De asemenea, in Romania mai sunt importate modelele Lancer, sportiva Evolution VIII, "off-road"-ul Pajero, SUV-ul Outlander, noul model Grandis sau pick-up-ul L200. De asemenea, unul dintre motivele de lauda ale lui Mitsubishi il reprezinta faptul ca, in acest an, a castigat al zecelea titlu de rally-ride din istorie in cadrul competitiei Paris-Dakar.

Alfa Romeo - Noul Brera bate la usa

Alfa Romeo a prezentat recent primele imagini si informatii ale noului Brera sport coupe, model ce urmeaza a inlocui celebrul GTV. Masina are la baza conceptul cu acelasi nume lansat in 2002 si va fi prezentata oficial in cadrul Salonului Auto de la Geneva, din luna martie. Disponibila cu plafon panoramic, Brera are o lungime de 4,41m, o latime de 1,83m si o inaltime de 1,37m si va fi disponibila cu doua motoare pe benzina (2,2 JTS de 185 CP si V6 3,2 260 CP) si cu unul turbodiesel de 2,4 litri si 200 CP. De asemenea, toate modelele vor fi disponibile cu transmisia manuala in sase trepte si tractiune integrala Q4.

Aniversare - Cinci milioane de Audi A6

Imediat dupa inceperea productiei noului A6 Avant, Audi celebreaza o importanta piatra de hotar in productia acestui model. Este vorba de construirea unitatii A6 cu numarul cinci milioane, un Avant argintiu cu motor TDI de 2,7 litri, ce dezvolta 180 CP. Istoria acestui model celebru a inceput in urma cu 37 de ani, el fiind cunoscut pana in 1994 sub numele de Audi 100. A6 este un factor cheie in istoria plina de succese a lui Audi, aproape 190.000 de unitati fiind produse numai anul trecut. Cele mai mari piete ale modelului sunt Germania, China si America de Nord, in timp ce in Europa, tarile unde este preferat A6 sunt Italia, Marea Britanie, Spania si Franta.

×
Subiecte în articol: auto