x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul AUTO/Stirile zilei

AUTO/Stirile zilei

26 Ian 2005   •   00:00

27 IANUARIE 2005

Preferinte - Revine "febra" BMW-urilor

Importatorul marcii BMW in Romania, Automobile Bavaria, a inregistrat in anul 2004 cea mai mare crestere a vanzarilor din segmentul premium. Acest lucru il atesta si faptul ca anul trecut, pe piata autohtona, au fost comercializate 992 de unitati ale celebrei marci bavareze, aceasta asigurandu-si locul doi, in urma lui Mercedes, care s-a vandut in 1.122 de exemplare. Automobile Bavaria spera ca in 2005 sa atinga pragul de 1.200 de unitati.

Daewoo - Matizul e mai ecologic

Daewoo Automobile Romania ofera, incepand cu aceasta luna, versiunea Euro III a autoturismului Matiz, care se caracterizeaza prin performante superioare si echipare imbunatatita. Noul model consuma mai putin cu pana la 1,7 litri de benzina la 100 km, media fiind acum de 5,3 l/100 km. De asemenea, "Micul Gigant" va beneficia, in versiunea standard, de sistemul antifurt integrat in cheia de contact, pretul sau pornind acum de la 5.299 de euro, cu TVA inclus, fiind cu 100 de euro mai ieftin in varianta pentru transport de marfa.

Romcar - Niculescu a demisionat

Importatorul oficial al marcii Ford in Romania, Romcar, a primit o grea lovitura de imagine in acest zile, dupa ce directorul general Viorel Niculescu si-a prezentat demisia. Aflat in fruntea companiei inca din 1992, acesta nu a prezentat motivele acestei decizii, informatia fiind detinuta doar de cateva persoane din cadrul holdingului Tiriac Auto, din care face parte si Romcar. Pentru moment, Niculescu a fost inlocuit de directorul financiar al Tiriac Holding, Victor Grigore.

Mercedes - Benz - "Inimi" noi pentru C-Klasse

Incepand cu aceasta primavara, Mercedes - Benz va improspata gama de motoare a berlinei de clasa medie C-Klasse, adaugandu-i doua propulsoare cu sase cilindri in V, cate unul pentru versiunea pe benzina, respectiv pentru cea diesel. Astfel, noul motor pe benzina are o capacitate de 3,5 litri si dezvolta 272 CP, dezvolta o viteza maxima de 250 de km/h si atinge "suta" in 6,5 secunde. Al doilea, este un CDI de 3,2 litri, care "scoate" 224 CP, are un cuplu de 510 NM/1.600 rotatii pe minut si consuma 7,6 l/100 km.
×
Subiecte în articol: auto