x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Aventura ceha, intr-o noua dimensiune

Aventura ceha, intr-o noua dimensiune

07 Oct 2004   •   00:00

Noua versiune a celebrei Skoda Octavia impresioneaza prin comportament mai bun si prin spatiul marit. Cel mai important este, insa, formidabilul pret de pornire, de numai 10.600 de euro, fara taxe.

CATALIN FAINISI

Skoda Octavia este una dintre cele mai bine vandute masini de pe piata romaneasca. In acest an, importatorul Porsche Romania apreciaza ca va comercializa 4.000 de unitati, iar planul pentru 2007 este de 6.500 de masini pe an. Cum vor reusi acest lucru? Prin introducerea pe piata a noii versiuni a Octaviei, care este disponibila pe piata autohtona incepand cu aceasta luna. Concomitent cu vanzarea noului model, dealerii Skoda vor comercializa si vechea versiune pana in 2009, sub numele Octavia Tour.

VERSIUNI. Noua Skoda Octavia vine cu dotari suplimentare, care aduc un plus important atat la nivelul confortului, cat si la cel al comportamentului pe sosea. Masina este disponibila in mai multe versiuni de motorizare: patru "benzinare" (1,4 l - 75 CP; 1,6 l - 102 CP; 1,6 l - 115 CP; 2 l FSI - 150 CP) si doua diesel (1,9 l TDI - 105 CP; 2 l TDI - 140 CP). Preturile variaza intre 10.664 de euro, fara taxe, pentru versiunea standard "Classic", de 1,4 l si 75 CP, si 18.264 de euro, fara taxe, pentru modelul de top "Elegance", propulsat de motorul 2 l TDI, ce dezvolta 140 de cai putere.

FIABILITATE. Cei 140 de cai putere ai motorului diesel sunt struniti excelent cu ajutorul cutiei de viteze manuale, cu sase rapoarte. In plus, stabilitatea foarte buna si consumul mixt de numai 5,5 litri/100 km fac din Octavia un rival serios chiar si pentru mult mai scumpul Volkswagen Passat.

INTERIOR

Confortul sporit a fost unul dintre criteriile dupa care s-au ghidat designerii Skoda cand au conceput noua Octavia. Aceasta ofera sisteme performante de asistare a masinii in timpul mersului, cum ar fi ABS, cu EBV, MSR sau ASR.
De asemenea, in functie de echipare, se gasesc airbagul pentru sofer si pasager sau sistemele de fixare a scaunelor de copii ISOFIX sau controlul usilor, care pot fi blocate de sofer pentru siguranta copiilor. Climatizarea evolueaza de la sistemul de aer conditionat clasic pana la Climatronic bi-zonal. Spatiul interior este generos atat din puct de vedere al bagajelor, cat si al portbagajului, care are un volum de 560 de litri.

  • DESIGN. Octavia are un nou look atat pe plan interior, cat si exterior, unde farurile fata si spate au fost modificate - foto

  • Interior - foto
  • ×
    Subiecte în articol: auto