x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Belarus - Romănia

Belarus - Romănia

07 Sep 2007   •   00:00

Au mai rămas cinci meciuri. Doar atăt ii mai desparte pe tricolori de o prezenţă la un turneu final de fotbal. Este adevărat că in aceste partide romănii ii intălnesc pe olandezi şi pe bulgari, adică pe principalii lor contracandidaţi pentru Euro 2008.

Euro 2008, mai aproape decăt oricănd


Au mai rămas cinci meciuri. Doar atăt ii mai desparte pe tricolori de o prezenţă la un turneu final de fotbal. Este adevărat că in aceste partide romănii ii intălnesc pe olandezi şi pe bulgari, adică pe principalii lor contracandidaţi pentru Euro 2008. Iar in cazul in care elevii lui Victor Piţurcă reuşesc să depăşească cu brio aceste două hopuri mari, cu siguranţă că nimic nu le-ar mai putea impiedica prezenţa la turneul organizat de Austria şi Elveţia. Mai ales că Mutu&Co au demonstrat că atăt batavii, căt şi vecinii noştri de peste Dunăre sunt echipe de la care se pot lua puncte. In cazul bulgarilor, numai un noroc chior i-a ajutat să plece de la Constanţa neinvinşi. După ce au fost dominaţi aproximativ 80 de minute, au reuşit in 5 minute, cu singurele două şuturi pe spaţiul porţii, să egaleze la doi. Iar in Olanda, favorita grupei, am reuşit un egal dătător de speranţe.

RETUR. Meciul cu Belarus nu se anunţă unul uşor, chiar in tur elevii lui Victor Piţurcă s-au impus cu 3-1, au reuşit să inscrie de două ori in primele 10 minute, incheind en-fanfare anul 2006. Cu toate acestea, tricolorii trebuie să invingă, nu-şi permit să piardă vreun punct in intălnirile cu celelalte formaţii din grupă. Iar amicalul cu Turcia n-a făcut decăt să intărească convingerea că prezenţa la Campionatul European este o certitudine. Lucru dublat şi de forma arătată de Adrian Mutu, jucător care de altfel a marcat şi in prima etapă din Il Calcio. Aşadar, sperăm ca după 7 ani să reintrăm in circuitul marilor formaţii.Â

Clasament

Â

Grupa G         Meciuri                 Victorii     Infrăngeri                 Egaluri                    Puncte

Romănia            7                     5                  0                  2                    17

Bulgaria             7                     4                  0                  3                    15

Olanda              6                     4                  0                  2                   14

Albania            7                     2                  2                  3                    9

Belarus            7                     2                  4                  1                    7

Slovenia            7                     1                  5                  1                    4

Luxemburg        7                     0                  7                  0                    0

×
Subiecte în articol: sport