x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Brandul Lotus a fost lansat oficial în România

Brandul Lotus a fost lansat oficial în România

24 Feb 2011   •   15:16
Brandul Lotus a fost lansat oficial în România
Sursa foto: /Reuters

Importatorul mărcii britanice Lotus, Forza Rossa, a inaugurat, joi, în Otopeni primul showroom al mărcii britanice Lotus, care astfel şi-a făcut intrarea oficială pe piaţa auto locală.

Invitaţii speciali ai evenimentului au fost Nigel Mansell şi Martin Donnelly, care au pilotat monoposturile Lotus de Formula 1 în anii '90. Cele două legende vii ale motorsportului mondial au dezvelit monopostul Lotus care va participa în sezonul 2011 al Formulei 1.

Cele trei modele disponibile pe piaţa românească - Elise, Exige şi Evora - au preţuri cuprinse între 38.000 şi 76.000 euro fără TVA. Ion Bazac, acţionar şi preşedintele CA al companiei Forza Rossa, estimează că în acest an se vor vinde cel puţin 24 de unităţi şi că se mizează pe o cifră de afaceri de zece milioane euro, cu aproximativ 10% mai mult faţă de 2010.

Reprezentanţii importatorului au spus că Lotus va concura în România cu modelele de top ale mărcilor Subaru şi Mitsubishi.

Bazac a menţionat că până la sfârşitul acestui an va deschide o reprezentanţă la Chişinău, iar în cursul anului 2012 alte două showroom-uri în capitalele Serbiei şi Muntenegru. El nu a dat detalii referitoare la investiţia realizată lângă aeroportul Otopeni.

Preşedintele Forza Rossa - care reprezintă şi marca italiană Ferrari în România, Bulgaria şi Republica Moldova - a precizat că portofoliul firmei va fi extins anul viitor cu o nouă marcă auto, fără a rosti numele acesteia.

Bazac a adăugat că în luna martie va fi deschis showroom-ul Ferrari de la Monaco, după ce inaugurarea a fost amânată cu aproape un an, investiţie în valoare de trei milioane de euro. Tot în luna martie va deschisă şi cafeneaua Forza Rossa, amplasată în aproprierea Ferrari Store.

×