x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

20 Iun 2007   •   00:00

Cineva mi-a recomandat o salată orientală deosebită şi, drept să spun, avea dreptate. Am cercetat-o mai intăi cu furculiţa, discret şi, am descoperit cartofi fierţi, ceapă, ardei gras, fasole verde, roşii, măsline şi bucăţele de sardele de Lissa. Savuram şi imi venea in minte bătălia din 1811, dintre Anglia şi Franţa lui Napoleon I.

Cineva mi-a recomandat o salată orientală deosebită şi, drept să spun, avea dreptate. Am cercetat-o mai intăi cu furculiţa, discret şi, am descoperit cartofi fierţi, ceapă, ardei gras, fasole verde, roşii, măsline şi bucăţele de sardele de Lissa. Savuram şi imi venea in minte bătălia din 1811, dintre Anglia şi Franţa lui Napoleon I.

Fregatele franceze au fost nevoite să-şi arate pupele şi s-arunce peste bord, cu uniforme şi săbii, papa-bun pentru peştişorii adriatici. Bietele sardele au avut parte de un alt festin şi in 1866, cănd austriecii ii cotonogeau pe italieni tot in apele Adriaticii şi tot pe lăngă mica insulă Lissa. Un "Mai doriţi ceva?", m-a aruncat din secolul al XVIII-lea direct in secolul XXI, unde am simţit nevoia de a-mi exprima incăntarea pentru iscusinţa bucătarului.

×
Subiecte în articol: divertisment