x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

de Veronica Bectas    |    13 Feb 2008   •   00:00

Când te roade foamea pe stradă şi când nu ai cum să ajungi la un local, primul impuls este să-ţi cumperi ceva pe care să-l mănânci pe drum.

Când te roade foamea pe stradă şi când nu ai cum să ajungi la un local, primul impuls este să-ţi cumperi ceva pe care să-l mănânci pe drum. Asta neţinând cont de sfatul lui Anton Pann, care zicea: “Să nu mănânci niciodată/

 

Când mergi pe drum vreo bucată/ Că e lucru de ruşine/ A te vedea oarecine”, pentru că viaţa e mai rapidă şi obiceiurile s-au schimbat acum. Dar ce? Găseşti tot felul

 

de chestii în foitaje şi în chifle!

 

De ce n-am putea găsi în chifle şi chiftele de-ale noastre, însoţite

 

de felioare de roşii sau castraveţi muraţi? Sau şniţele cu castravete verde, sau o felie de costiţă prăjită cu două-trei rotocoale de murătură! Eee? Ar fi mai ieftin şi mai sănătos decât pingeaua aia fără gust care înveleşte un amestec de cărniţă şi legume după care râgâi o săptămână.

×
Subiecte în articol: divertisment