x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

de Veronica Bectas    |    05 Mar 2008   •   00:00

Unii cred că a face mâncare e un lucru de nimic. Dacă ei nu sunt în stare să aprecieze mâncarea, decât ca pe un mijloc de a-ţi satisface foamea, e problema lor. Numai că nu oricine poate fi un bun bucătar.

Unii cred că a face mâncare e un lucru de nimic. Dacă ei nu sunt în stare să aprecieze mâncarea, decât ca pe un mijloc de a-ţi satisface foamea, e problema lor. Numai că nu oricine poate fi un bun bucătar. ­Pentru asta îţi trebuie har, ca ­pentru orice operă de artă. Da, e o artă să ştii să găteşti! O să spuneţi: e, spanac! Da. Şi pentru că veni vorba, spanacul e o buruiană ­minunată. Cine ştie să-l pregătească, să-l folosească ăla e un bun bucătar! Să faci o mâncărică de spanac, de post sau de dulce şi s-o scoţi fierbinte din cuptor, să-ţi umpli plămânii de mirosul de frunză fragedă… Da’ gustul dulce-acrişor la care a contribuit din plin felioarele de lămâie? Ce să mai zici de o plăcintă sau de o budincă în care se rătăcesc felioare de costiţă afumată şi ouă fierte?

×
Subiecte în articol: divertisment