x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Casa "trăieşte" şi în lipsa ta

Casa "trăieşte" şi în lipsa ta

de Alexandru Radescu    |    11 Iul 2009   •   00:00
Casa "trăieşte" şi în lipsa ta

Au început concediile, lumea fuge de acasă. La munte sau la mare, prin ţară, prin străinătate. Reuşita concediului depinde şi de liniştea sufletescă oferită de o casă în siguranţă. O soluţie poate fi sistemul KNX de la Schneider Electric România.



Pentru a da impresia că e cineva în casă, atunci când tu pleci în concediu, sistemul KNX "jonglează" cu lumina, cu storurile şi poate avea grijă şi de plante. Senzorul de vânt închide sau deschide automat storurile, în funcţie de vreme, iar proprietarii sunt anunţaţi dacă geamurile sunt deschise în lipsa lor. Trecerea de la sistemul local de control la cel de control de la distanţă, prin internet, se face automat la activarea alarmei. În acelaşi timp, devin activi şi senzorii de simulare a prezenţei: lumina se poate seta să se aprindă şi să se stingă singură la anumite intervale orare, iar storurile se închid sau se deschid în funcţie de starea vremii şi astfel lasă impresia unei case locuite.

"VERDE"
De asemenea, KNX integrează soluţii de eficienţă energetică, iar acestea pot duce la o economie de până la 30% din valoarea facturilor de energie electrică. La întoarcerea acasă, aducerea locuinţei în starea dorită se face printr-o simplă apăsare de buton. Instantaneu, luminile se aprind, storurile se deschid, sistemul de alarmă se dezarmează, prizele redevin funcţionale şi sistemul de răcire sau încălzire trece în modul de confort. Plantele care rămân în casă pot avea parte de atmosfera optimă şi atunci când proprietarii lipsesc, pentru că aceştia pot seta temperatura pe care o doresc de la distanţă sau pot chiar schimba aceste setări şi ajusta atmosfera în funcţie de vreme, prin intermediul telefonului mobil sau PDA-ului.

RĂCOARE CU STIL PENTRU O VARĂ PRELUNGITĂ

Sunt aparate de aer condiţionat care o dată instalate dau impresia unui obiect life-style din decor. Un astfel de model este LG A12AHB (foto). Să nu credeţi este ??designul său a dus la o sărăcire a detaliilor tehnice. În nici un caz!

Dispozitivul beneficiază de auto curăţire, material anticoroziv, precum şi filtru de aer "One-Touch" (antibacterian). Putere consumată la răcire/h este de 1.140W, putere consumată la încălzire/h 1.150W.

Aparatul de aer condiţionat se mai remarcă prin silenţiozitate (34dBA), dezumidificare, programator setare pornit-oprit 24 ore. De asemenea, este echipat cu un sistem de purificare a aerului Neo Plasma. Preţul: 2.177 lei.

×