x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Căzi colorate din răşină

Căzi colorate din răşină

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    13 Noi 2008   •   00:00

Produs inovativ şi original pentru funcţiunea băii
Noi apariţii dedicate amenajării funcţiunii băii, produse ce înglobează caracteristici inovative şi originale sunt propuse de compania italiană Regia. Transparenţă, culoare, forme neaşteptate, materiale noi şi decupaje decorative pentru fronturile mobilierului de baie sunt cele la care vom face referire. Toate acestea sunt vedetele unor colecţii inedite lansate de puţină vreme pe piaţa amenajărilor de compania mai sus-amintită.



Jolie
Este numele foarte bine ales al unui nou model de cadă pentru baie. Dacă despre amplasarea căzii pe mijlocul încăperii aţi auzit destul de des vorbindu-se până acum, aşa încât subiectul nu mai reprezintă tocmai o noutate, despre căzi colorate în roşu, verde măr, culoarea chihlimbarului sau albastru şi transparente pe deasupra, cu siguranţă că nu ştiaţi. Şi dacă vă mai spunem şi că materialul din care acestea sunt confecţionate este din categoria răşinilor, noutatea comunicată este deplină. Iată că răşina, un material care şi-a făcut cu succes debutul în acoperiri ale podelelor, pereţilor sau a suprafeţelor decorative de orice fel, se face utilă şi în confecţionarea căzilor pentru baie, produse ce în mod uzual sunt construite din acryl, oţel sau fontă. Jolie măsoară 180x80x53 cm, este transparentă, total nonconformistă, demonstrând atenţie la detalii şi finisaje şi un design extrem de original.

Este obţinută în urma unor performante procese tehnologice de turnare şi ştanţare, aşa încât produsul finit rezultă la prima mână, fără alte asamblări sau prelucrări ulterioare.

Construirea acestei căzi a necesitat experimentarea şi dezvoltarea unui nou material din categoria răşinilor, capabil să reziste la acţiuni fizice, la căldură şi la schimbări bruşte de temperatură, să fie suficient de elastic pentru a rezista procesului tehnologic la care este supus şi să păstreze o culoare care să reziste în timp. Nu în ultimul rând, acest model de cadă are o formă ovală foarte interesantă, construită după principii ergonomice şi practice.

Un concept inedit (ca formă) de chiuvetă – o formă alungită, al cărei perimetru se desfăşoară în limitele unei curbe ce-şi schimbă forma de la concav la convex (vezi foto) – inserarea în suprafaţa fronturilor mobilierului pentru baie a unor decoruri originale de inspiraţie orientală, sunt caracteristici de primă mână ale colecţiei Batik, recent prezentă în portofoliul firmei.

×