x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Cel mai bun motociclist al României, în stare critică după un accident în Portugalia!

Cel mai bun motociclist al României, în stare critică după un accident în Portugalia!

de Irina Cristea    |    26 Sep 2012   •   10:15
Cel mai bun motociclist al României, în stare critică după un accident în Portugalia!

UPDATE - Primul care a ajuns langa trupul inert al lui Mircea Vrajitoru a fost coordonatorul echipei de securitate a circuitului. Chiar in fata lui se petrecuse accidentul. "si acum, cand inchid ochii, il vad pe Mircea zacand pe jos", a spus Jose Nunes, pentru Jurnalul National.

"Iesise din curba cu numarul 5, una dintre cele mai lente din circuit. Urma o portiune de acceleratie. Acolo, Mircea a pierdut controlul asupra motocicletei si a cazut pe pista. Isi fortase motocicleta la limita si a pierdut controlul asupra partii din spate. Din nefericire, cand a cazut, motocicleta care venea din spate l-a izbit in cap. Nu avea cum sa il evite", ne-a spus Nunes.

Tot ce a urmat a fost contracronometru: "Cand l-am vazut pe Mircea intins pe pista, inconstient, am alergat la el. Am ajuns primul langa el. Au venit imediat alti doi colegi si echipa medicala. Am instalat un cordon de securitate pentru ca, daca aparea vreun pilot angajat intr-un nou tur, era nevoie ca zona sa fie securizata, Mircea era intins chiar pe pista. L-am scos de acolo intr-un minut. Totul a decurs foarte repede. Cred ca e si
motivul pentru care Mircea este inca printre noi. Echipa l-a dus la
centrul medical al circuitului si l-a transportat la spital cu
elicopterul abia dupa ce a fost stabilizat".

Desi a vazut destul accidente in cariera sa, Jose Nunez a spus ca a ramas socat de cel al lui Mircea Vrajitoru. "E prima data cand vedem asa ceva. Asa un accident nu e normal. Ai vazut accidentul lui Simoncelli? A fost la fel. intelegi? A fost la fel. Nu e un accident obisnuit. Speram din suflet ca isi va reveni. Si va
rog sa transmiteti ca si eu, si toti colegii mei ne gandim la el si la familia lui si vrem sa castige aceasta batalie", ne-a spus portughezul.

------------------------------------------------------------

Mircea Vrajitoru, considerat cel mai bun motociclist al Romaniei, a suferit un grav accident in timpul unei curse, la Portimao, Portugalia. Tanarul de 19 de ani se afla in stare grava la un spital din Algarve, anunta Gazeta Sportului.

Triplul campion european, Mircea Vrajitoru, a fost acrosat de un alt pilot si a cazut in cap de pe motocicleta. Acesta a fost internat la spitalul din Algarve, medicii declarand ca iesit din coma indusa, dar prezinta in continuare mari probleme.

Pentru a se recupera mai repede, medicii au sugerat ca motociclistul sa fie transferat la o clinica din Geneva, unde familia a luat deja legatura cu un neurochirurg.

Costurile spitalizarii vor fi suportate de apropiatii motociclistului, intrucat asigurarea nu acopera decat transportul in Romania. Familia a strans deja aproximativ 20.000 de euro, asteptand ca starea lui Mircea Vrajitoru sa se stabilizeze pentru a putea fi transportat in Elvetia.

Mircea Vrajitoru are 8 puncte in Campionatul Mondial de SuperBike, clasa SuperStock 600, fiind pe locul 27, unde concureaza pentru Yamaha. Fratele sau, Bogdan Vrajitoru, participa la clasa SuperStock 1000.

×