x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ceramica "servita" la masa

Ceramica "servita" la masa

15 Feb 2007   •   00:00

AFLA CE E NOU
Idei aparte exprimate la concursul de design cu aceasta tema
AFLA CE E NOU
Idei aparte exprimate la concursul de design cu aceasta tema Conteaza acum, felul in care arata tot ceea ce punem pe masa. Stam pe ganduri atunci cand trebuie sa ne alegem vesela, paharele si toate ustensilele si accesoriile care ne trebuiesc, pentru ca ne dorim ca ele sa se potriveasca cu scenografia interiorului.

Se pare ca am inceput sa intelegem cat de important este pentru pofta de mancare, felul in care sunt servite mancarurile. Tocmai pentru a raspunde acestei mai recent manifestate nevoi, a fost organizat in acest an, in cadrul renumitului (se afla deja la cea de-a 82-a editie) Targ pentru casa-Macef, desfasurat de curand la Milano, un concurs de design avand tema "Ceramica pentru masa".

"Sa locuiesti cu bucurie", aceasta este tema care a fost propusa pentru targul din acest an. In acest ton au fost si produsele propuse de participantii la concursul de design.

Cel mai important merit al acestuia a fost acela ca a prezentat concepte inedite.

Tot felul...

V-ati fi gandit de pilda la o cutie din ceramica captusita cu un material special destinata pastrarii sardinelor? Sau la un adevarat sistem ceramic care indeplineste doua functii, respectiv pe cea de vaza si pe aceea de timer pentru bucatarie. Ori la o cana care pastreaza ceaiul cald, pentru ca este in acelasi timp si suport pentru lumanare?

Toate aceste obiecte si multe altele le puteti descoperi pe site-ul www.designboom.com.

Alt fel de toaster
A trecut ceva vreme de cand toasterul a fost nascocit si inca nu a suferit modificari de design si tehnologie remarcabile. Este ceea ce i-a pus pe ganduri pe designerii produsului din imagine. Este un toaster pe care nu trebuie sa-l mai ascunzi intr-un colt, pentru ca "arata tare bine"! Nu degeaba a castigat locul I.

Designerii acestor recipiente din portelan vizeaza un target aparte. Anume, cei care de dimineata se simt singuri.Conceptul este intitulat "Vorbeste cu mine" si este lesne de inteles din imagine de ce
×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul