x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Chevrolet Cruze Station Wagon, sufragerie pe patru roţi

Chevrolet Cruze Station Wagon, sufragerie pe patru roţi

de Dragos Stoica    |    06 Iul 2012   •   22:03
Chevrolet Cruze Station Wagon, sufragerie pe patru roţi

Poate nu sunt cele mai aratoase masini, dar cu siguranta au avantajele sale. Vorbim despre break-uri in general, deoarece mai toata lumea ar prefera silueta zvelta a unei berline decat un model lung si care atrage imediat atentia asupra caracterului sau de masina de familie. Adevarul este ca, in Occident, break-urile sunt la mare pret. Atat pe autostrazi, dar mai ales in orase, modelele de familie ale diferitilor producatori se regasesc pe toate drumurile. In Romania, Logan MCV a schimbat cel mai mult din balanta cu berlinele, dar inca mai este loc.

Ultima noutate pe segment este Cruze SW (Station Wagon), al celor de la Chevrolet, model ce vine sa intregeasca o gama care mai contine versiunile sedan si hatchback. La nivel estetic, Cruze SW aduce un lifting pentru toata gama. Partea frontala a fost restilizata putin, proiectoarele de ceata au fost si ele redesenate, in timp ce jantele sunt noi. Ca dimensiuni, break-ul este mai lung decat sedanul cu 78 mm, ajungand la o lungime totala de 4.675 mm. Totusi, masina respira un aer destul de sportiv, mai ales pentru clasa sa. Pedigree-ul unor muscle car precum Corvette si Camaro in portofoliul firmei nu poate fi complet invizibil.

Dincolo de argumentul volumului portbagajului, principalul sau argument pe segment este spatiul oferit la interior. Realmente este loc din belsug. Cinci pasageri mai masivi ar putea calatori fara probleme chiar si pe distante lungi, iar reglajele scaunelor din fata pot face un sofer de 1,90 m sa nu mai ajunga cu picioarele la pedalier. Tapiteria de la interior pare foarte rezistenta: materialul este solid si bine inchegat. In rest, consola si instrumentele de bord sunt aceleasi ca la Cruze sedan, existand insa optiuni noi de echipare. A aparut cartela “maini libere', care iti permite sa-ti pornesti sau sa opresti motorul de la distanta, iar sistemul de infotainment MyLink se poate conecta cu smartphone-ul soferului, pentru ca apoi sa afiseze pe touchscreen tot ce apare pe ecranul telefonului: de la videouri la fotografii, agenda de contacte, aplicatiile de navigatie, listele de muzica etc.

Motorizarile sunt cinci la numar. Exista trei propulsoare pe benzina, de 1,4 litri turbo, 1,6 litri sau 1,8 litri, dar poti sa alegi si dintre doua turbodieseluri, de 1,7 litri sau 2,0 litri. Toate cele cinci motoare sunt Euro 5, iar cel de 1,4 turbo si ambele dieseluri vin din standard cu tehnologia start/stop. Chevrolet Cruze SW va fi lansat in Romania in cursul acestei luni, cand vor fi facute publice si preturile sale.

×