x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Citroen C3

05 Mar 2010   •   00:00
Citroen C3

Pe piaţa internaţională, noul C3 s-a lansat simultan cu DS3. Lucru logic, dat fiind că au ADN comun. La noi vine întâi C3, dar nu pot să spun că îmi pare rău.

Trebuie prezizat încă de la început că pasul înainte făcut de C3 Picasso este continuat de Noul C3. Care este o maşinuţă la fel de fun de condus. Francezii au lucrat la capitolul suspensii, aşa că maşina este mai confortabilă ca niciodată. Lucru uşor de constatat chiar dacă echipezi modelul cu jante de 17.

La interior finisajele nu te mai uimesc, pentru că deja te-ai obişnuit cu ele. Pour le conaisseurs, aici întâlnim deja elemente premium pe care le-am întâlnit la DS3 - deci e de bine! Designul interior, uşor retro, te binedispune şi el.
Noul Citroën C3 se va comercializa în România din această lună.

 

Noi am testat
Motorizare: 1.4 VTI/95 CP
Acceleraţie: 0-100 km/h: 10,6 s
Viteza maximă: 184 km/h
Cutie: manuală
Consum: 5,8/7,6/4,8 l

 

Visiodrive: parbrizul Zenith
Ceea ce te face însă să te îndrăgosteşti de acest model este parbrizul Zenith. Inovaţia propusă de Citroën măreşte câmpul vizual al şoferului şi pasagerului cu 80 de grade mai sus. Este aşadar un parbriz cu mult alungit spre capotă, care oferă şi pasagerilor din spate o senzaţie unică. Mai mult, în cazul în care soarele este puternic, se pot utiliza cele două parasolare rigide, pur şi simplu trăgându-le în faţă şi revenind la senzaţia de vizibilitate "clasică".

×
Subiecte în articol: auto