x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Concurs epistolar

Concurs epistolar

10 Oct 2005   •   00:00
Concurs epistolar
SCRISORILE COPIILOR
"Cum ma ajuta serviciile postale sa ma conectez cu lumea" este tema editiei 2005-2006 a concursului lansat ieri de Posta Romana. Draga Pestisor de Aur, (...) Acum am aproape zece ani. Poate ca nu te-as mai fi chemat niciodata. S-a intamplat insa o mare nenorocire. Am aflat cu groaza despre valurile uriase care au inghitit nenumarate vieti omenesti. Te rog, Pestisor de Aur, fa-i pe oameni sa uite ce li s-a intamplat sau ajuta-i sa poata duce durerea. Si eu i-am dat mamei o parte din economiile mele pentru a le depune in contul deschis in oras. Imi voi cumpara mai tarziu patine. Iarta-ma ca am uitat sa te intreb mai intai daca esti sanatos si in putere. Pe unde inotai tu in ziua de 26 decembrie 2004? Imi tremura sufletul la gandul ca acele valuri nestapanite ti-ar fi putut face si tie rau… Mai esti acolo, in adancuri, gata sa sari in ajutorul celor care te striga? Astept sa-mi dai un semn. Am mare nevoie sa stiu ca mai pot inca sa sper", scrie Teodora Adam, eleva in clasa a IV-a, in Iasi, castigatoarea editiei 2004-2005 a concursului epistolar organizat de Posta Romana. Scrisoarea Teodorei, adresata Pestisorului de Aur, a impresionat juriul, fiind notata cu 9,96. Pe locul al II-lea s-a clasat Ana Maria Bogdana Safta, eleva in clasa a VIII-a, din Dragasani, judetul Valcea, care i-a scris personajului mitologic Icar, primind nota 9,50, iar ultima treapta a podiumului a fost ocupata de Camelia-Daniela Bobaru, eleva in clasa a VI-a, Galati, care a obtinut nota 9,32, cu o scrisoare trimisa Cenusaresei.

PREMIANTII. Lucrarile au fost corectate de o comisie prezidata de profesor doctor Miorita Got, inspector general de specialitate la limba si literatura romana in cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, reprezentantii acestuia participand voluntar la eveniment. Copiii au primit premii de la Posta Romana (bani), Romfilatelia (timbre), Videografica International (calculator pentru locul intai), Western Union (materiale promotionale), editurile All, Badea si Corint (pachete de carti).

FELICITARI. "Vreau sa-i felicit pe toti copiii care au participat la aceasta competitie a talentului literar. Stiu ca juriul a avut sarcina de a alege cele mai reusite scrisori dintr-o multime de creatii valoroase. Dar trebuie sa recunoastem meritul celor mai buni si sa le felicitam din tot sufletul pe castigatoarele acestei competitii. Sper sa-si cultive in continuare acest talent al cuvantului, pe care au dovedit ca il au din belsug", a declarat Dan Mihai Toader, directorul general al Postei Romane.

CONCURS UPU
Incepand din 1972, Uniunea Postala Universala organizeaza un concurs epistolar pentru copii. Tema acestuia, diferita de la an la an, este comunicata celor 190 de administratii postale afiliate UPU, care declanseaza concursul la nivel national. Scrisoarea castigatoare din fiecare tara este tradusa in franceza sau in engleza si trimisa la Berna, unde se afla sediul UPU. Epistolele copiilor sunt citite de un juriu UNESCO, care desemneaza castigatorii. Posta Romana organizeaza acest concurs la nivel national din 1991. Anual, mii de copii talentati din toata tara isi trimit epistolele pe adresa companiei.

EDITIA 2005-2006
Organizat de Posta Romana, sub egida Uniunii Postale Universale, cu sprijinul Ministerului Educatiei si Cercetarii, Concursul epistolar 2005-2006 a fost lansat la 9 octombrie, Ziua Mondiala a Postei! In concurs pot participa copii cu varste pana la 15 ani, cu scrisori inedite de 500-1.000 de cuvinte, cu tema: "Cum ma ajuta serviciile postale sa intru in contact cu lumea". Participantii vor transmite lucrarile oficiilor judetene de posta pana la data de 15 ianuarie 2006, cu mentiunea: "Pentru concursul epistolar"; concursul se desfasoara intre 15 ianuarie si 15 martie, iar castigatorii vor fi anuntati la data de 1 iunie 2006.
×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul poşta romănă