x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Confeti in cupa

Confeti in cupa

31 Mai 2005   •   00:00

  • de VERONICA GUZUN
  • BARUL CASEI
  • ...3...2...1...BUM! Am lovit pe cineva? Ah, e foarte bine, dopul a zburat in sus. Raniti nu avem, in schimb insetati avem berechet. O hora de pahare s-a si format. Fiecare pitic asteapta cuminte ca paharul lui sa se umple cu bautura spumoasa si aromata care curge - izvor nesecat - din sticla de sampanie. Nu va ingrijorati, dragi parinti, de aceasta data am sa va servesc petrecaretii cu sampanie special inventata pentru ei. Nu are pic de alcool, insa garanteaza buna dispozitie si buna derulare a sarbatorii special organizate pentru pici-voinici. Aroma de fructe si bulele zvapaiate sunt "ingredientele" de baza care bucura si gadila fiecare sufletel. Capsuni, piersici, fructe tropicale, mere, cirese - o explozie de arome! Iar daca o sticla de 750 ml nu este suficienta pentru tanara societate, nu va faceti griji, puteti gasi in vanzare si sticla Magnum, de 1,5 litri.

    FIZZ PENTRU COPII
  • Ingrediente: 2-3 cuburi de gheata, o lingurita cu zahar pudra, o lingura cu albus de ou, 10 ml zeama de lamaie, sampanie pentru copii sau sifon, o felie de grapefruit rosu.
  • Preparare: Intr-un shaker se introduc gheata, zaharul pudra, albusul de ou, zeama de lamaie si se agita shakerul. Se serveste intr-un pahar, completandu-se cu sampanie pentru copii sau cu sifon. Se orneaza cu o felie de grapefruit rosu.

    FLIP DE COACAZE
  • Ingrediente: un pahar cu smantana, 50 g coacaze, 4 galbenusuri, 4 linguri cu sirop de coacaze, 5 cuburi de gheata, 20 ml zeama de portocale, 20 ml zeama de lamaie, 8 linguri rase cu zahar pudra, 250 ml lapte, sampanie pentru copii sau sifon.

  • Preparare:
  • Se amesteca smantana cu coacazele si se lasa 30 de minute. In mixer se pun galbenusurile, siropul, cuburile de gheata, zeama de citrice, zaharul pudra si amestecul de smantana si coacaze. Se mixeaza 3 minute, se adauga laptele si se amesteca un minut. Se toarna flipul in pahare mari si se completeaza cu un jet de sifon sau cu sampanie pentru copii.

    PENTRU PARINTI
    Sampania pentru copii se prepara din concentrat natural de fructe, arome naturale si identic naturale. Bulele din ea nu sunt rezultatul fermentarii intrerupte. Producatorii introduc dioxid de carbon in sticla, ceea ce transforma sucul intr-o bautura spumoasa, dar nealcoolica. Sticla are aceeasi forma ca si cea de sampanie, insa este acoperita cu o folie colorata cu motive din desene animate sau povesti. Bautura se bucura de mare apreciere din partea micilor consumatori.

    ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul şampanie