x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Conservarea tonului

Conservarea tonului

05 Dec 2007   •   00:00

Miniştrii europeni au decis să realizeze un plan de protejare a tonului roşu, o specie foarte căutată in intreaga lume. Ei vor obliga fiecare stat din UE să prezinte la inceputul anului viitor planul de pescuit, pentru a-l putea analiza. Miniştrii speră că astfel vor contribui la conservarea producţiei de ton din Oceanul Atlantic.

Miniştrii europeni au decis să realizeze un plan de protejare a tonului roşu, o specie foarte căutată in intreaga lume. Ei vor obliga fiecare stat din UE să prezinte la inceputul anului viitor planul de pescuit, pentru a-l putea analiza. Miniştrii speră că astfel vor contribui la conservarea producţiei de ton din Oceanul Atlantic. (C.D.)

Legumele şi efectul de seră

Efectul de seră, care a dus deja in intreaga lume la modificări climatice, are efecte puternice şi asupra plantelor şi animalelor. Astfel, nu peste mult timp, oamenii vor trebui să se adapteze unui nou regim alimentar. Tot ceea ce se regăseşte in mod obişnuit pe masă, de la carne sau lapte pănă la cartofi, ceapă sau spanac, suferă efectele modificărilor climatice, iar o dată cu temperaturile tot mai inalte, apa va deveni din ce in ce mai mult o problemă greu de soluţionat. In aceste condiţii, multe dintre legume vor fi afectate de paraziţi sau boli ce se vor răspăndi foarte rapid. E bine de ştiut că un adult consumă 74 de kilograme de legume intr-un an. (S.C.)

La inchisoare pentru o prăjitură

Cine spunea că viaţa in inchisoare este grea se pare că s-a inşelat. Un rus s-a zbătut să intre din nou in inchisoare după ce şi-a ispăşit pedeapsa de 12 ani. Soluţia pe care-a găsit-o s-ar putea să-i surprindă pe mulţi dintre noi: a furat prăjitura unei femei ce se plimba pe o stradă din localitatea Krasnoyarsk, situată la peste 4.000 de kilometri de Moscova. Spre surpinderea victimei, hoţul a rugat-o politicos să sune la poliţie ca să fie arestat. Ceea ce s-a şi intămplat in scurt timp. Purtătorul de cuvănt al Poliţiei a afirmat că infractorul ar putea să petreacă după gratii alţi trei ani. (S.C.)

Ajutor de la Bruxelles

Comisia europeană şi-a anunţat intenţia de a sprijini exportul cărnii de porc in UE, deoarece crescătorii sunt intr-o perioadă dificilă, din cauza scăderii dolarului. Comisia europeană a Agriculturii i-a informat de intenţia sa pe miniştrii europeni, reuniţi in Consiliul de la Bruxelles. Ministrul francez al Agriculturii, Michel Barnier, a precizat că 30% din producţia de carne de porc este văndută ţărilor care nu sunt in UE, cum ar fi Rusia, Japonia şi Coreea de Sud. (C.D.)

Un nou record la Tokio  Â

La Tokio s-au pus in vănzare 90.000 de exemplare din Ghidul Michelin. Locuitorii capitalei Japoniei au fost curioşi să afle care sunt cele mai bune restaurante din oraşul lor. De aceea au cumpărat ghidul, deşi preţul acestuia s-a dublat faţă de valoarea iniţială. Este scris atăt in japoneză, căt şi in engleză, această ultimă versiune fiind destinată Europei şi Americii de Nord. (C.D.)

Mariaj intre bucătării

La Londra, Alain Ducasse, un renumit bucătar francez, nu se teme să se inspire din bucătăria englezească. "Vreau să căsătoresc bucătăria franţuzească cu cea engleză", afirmă bucătarul, renumit pentru combinaţiile sale culinare. In 2008 el işi doreşte să deschidă la Versailles un restaurant cu specific britanic. (C.D.)

Pericol acvatic

Japonia i-a mobilizat pe toţi pescarii pentru a elimina din mediul acvatic un biban din America de Nord, introdus in ţară acum aproape 50 de ani de prinţul moştenitor Akihito,

actualul impărat. Acesta este un impătimit al pescuitului şi a crezut că, aducănd

acest peşte in ţară, va oferi populaţiei sale o sursă importantă de hrană. Dar "peştele prinţului" a devenit astăzi un pericol pentru răurile şi lacurile Japoniei, deoarece speciile locale sunt măncate de peştele american. (C.D.)

×
Subiecte în articol: food world