x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Constelaţia unor talente de excepţie

Constelaţia unor talente de excepţie

de Roxana Ioana Ancuta    |    10 Feb 2008   •   00:00
Constelaţia unor talente de excepţie

Clubul de Excelenţă Dan Voiculescu a organizat vineri o nouă selecţie pentru corul vocal “Steluţele Europei”, la care s-au prezentat 80 de copii, fete şi băieţi, cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani.

“Ocrotitorii noştri cei mai siguri sunt talentele noastre”, spune un proverb. Important este însă ca aceste talente să fie descoperite, susţinute şi promovate.

 

Clubul de Excelenţă Dan Voiculescu a organizat vineri o nouă selecţie pentru corul vocal “Steluţele Europei”, la care s-au prezentat 80 de copii, fete şi băieţi, cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani.

Într-o lume în care, din păcate, pseudovalorile sunt promovate uneori în detrimentul adevă-ratelor talente, iată că acestor copii, care au un potenţial muzical valoros, li se oferă şansa de a merge mai departe pe drumul artei, pentru că, este foarte adevărat, muzica face parte din noi, şi, aşa cum spunea Emil Cioran: “De n-am fi avut suflet, ni l-ar fi creat muzica”.

O dată cu această preselecţie, 80 de copii au încercat să demonstreze că merită să li se ofere şansa de a beneficia de programele clubului, impresionând prin aptitudinile lor muzicale.

“Cei mai mulţi au fost copii care, în general, au mai făcut muzică. Sunt copii care au parti­cipat în cadrul diferitelor festiva­luri naţionale şi internaţionale de muzică pentru vârsta lor. Încă nu ştim câţi vom opri din cei 80 de copii care s-au prezentat la selecţie, însă ne bucurăm pentru faptul că avem de unde alege”, a spus Nicoleta Trisi Cristea, coordonatoarea programului clubului.

Departamentul de creaţie şi interpretare muzicală, unul dintre cele patru domenii ale Clubului de Excelenţă care reunesc copii talentaţi, şi-a început activitatea în luna octombrie 2007, când s-a format grupul “Steluţele Europei”. Membrii grupului au fost selectaţi din rândul copiilor înscrişi la Târgul Talentelor din luna iunie 2007, dar şi a celor care s-au prezentat la selecţia din luna octombrie.

 

DVD-ul copiilor talentaţi

Grupul vocal “Steluţele Europei” a susţinut concerte începând cu luna noiembrie a anului trecut, la evenimente precum inaugurarea oficială a Clubului de Excelenţă Dan Voiculescu, în deschiderea concertului susţinut de Matei Bucur Mihăescu (la Sala Radiodifuziunii Române), în cadrul Teledonului organizat de Antena 1, cu ocazia spectacolului care a avut loc la Târgul pentru copii KIDEX şi spectacolul “Crăciunul la Palat”, organizat cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.

Printre altele, anul acesta, Clubul de Excelenţă şi-a propus lansarea unui DVD al grupului vocal “Steluţele Europei”, cu cântecele celor mai talentaţi copii şi extinderea clubului în alte oraşe ale ţării.

×
Subiecte în articol: copii lumea copiilor