x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Cum să alegi obiectele de decor potrivite

Cum să alegi obiectele de decor potrivite

de Adela Parvu    |    18 Iul 2009   •   00:00
Cum să alegi obiectele de decor potrivite
Sursa foto: /DALL’AGNESE

Există o zicală cum că "ceea ce e prea mult strică" şi e valabilă şi atunci când ne referim la numărul şi locul obiectelor de decor din locuinţele. Pe de altă parte, pot să fie obiecte puţine, dar absolut nefericit alese. Atunci, cum pot fi alese obiectele de decor potrivite?



UN ALT ÎNŢELES
Secretul este ca tot ceea ce este ales să aibă o semnificaţie pentru cumpărător. Dacă vă amenajaţi casa numai pe principiul că albul se potriveşte cu roşu, dar nu daţi o semnificaţie acestor nuanţe cromatice, e ca şi cum le-aţi fi ales pentru străini. Trebuie să aveţi o motivaţie, să vă fie cumva justificate alegerile cu mintea voastră, cu propria personalitate. În momentul în care amenajarea are un mesaj, e foarte uşor să alegeţi obiectele de decor potrivite din magazine.

Când le veţi vedea, vă vor aduce aminte de ideea principală şi de lucrurile pe care le simţiţi şi pe care doriţi să vă fie amintite, zi de zi, prin vizualizarea în casa voastră. Spre exemplu, în amenajarea cu alb şi roşu, cele două culori pot însemna iubire şi lumină. Poate că e vorba despre prima casă a unui cuplu tânăr. Atunci tablourile, ca şi obiecte de decor pot semnifica acest cuplu sau pot semnifica faptul că cei doi au personalităţi diferite, unul este pasional şi celălalt mai liniştit.

TIMIDITATE SAU NU
Se spune că persoanele zgârcite adună multe obiecte, fie că sunt de decor sau nu, iar cele generoase iubesc camerele aerisite. De asemenea, persoanelor timide le priesc obiectele colorate intens, le stimulează, pe când persoanele extrovertite şi dinamice au nevoie de un ambient liniştit, fără multe culori şi obiecte, care ar putea să-i facă şi mai agitaţi.

×