x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Dacă aveţi un celular...

Dacă aveţi un celular...

de Anastasia Soare    |    16 Aug 2009   •   00:00
Dacă aveţi un celular...

Îţi clădeşti o lume virtuală unde, de exemplu, ridici actorii (celebrităţile) la ranguri divine pentru că nu le poţi atinge sau vedea, când, de fapt, ei sunt oameni ca noi toţi (râd ca noi, plâng ca noi).

Cultura este preţul pe care societatea îl plăteşte pentru aceste conveniente. Acum o generaţie aveam în casă un televizor şi un telefon, nimic mai mult. Lumea se vizita (un concept ciudat pentru unii, cineva venea şi-ţi bătea la uşă!), se ducea la film, la teatru şi trimitea scrisori scrise de mână.

Azi ne îndepărtăm din ce în ce mai mult de acel contact uman: comunicăm prin sms-uri (fiica mea nici nu mai vorbeşte la telefon, este prea "mileniul trecut"!) sau email-uri şi asta exercită o presiune imensă asupra noastră de a face cât mai multe lucruri în mare viteză. Tehnologia ne-a coborât pe toţi la rangul de roboţi şi cultura modernă reflectă acest fapt. Acum societatea ne ademeneşte cu fel şi fel de produse pe care noi le cumpărăm din dorinţa de a "emula" pe cei pe care i-am transformat în divinităţi moderne.

În trecut, aveai 100 de lei şi după ce-i terminai, te opreai. Acum avem credit card-uri şi noţiunea banilor nu mai există. Cheltuim pe lucruri care ne fac să devenim sclavii unei lumi şi culturi himerice, închipuite, care în orice moment poate dispărea fără nici o urmă.

De curând, conduceam printr-un sat de lângă Bucureşti şi m-am oprit să cumpăr pepeni de la "tanti Leana". Scena mi-a adus aminte de copilăria mea petrecută la bunici şi, pentru un moment, m-am gândit că poate această viaţă simplă este o alternativă ideală pentru societatea tehnocrată în care mulţi dintre noi trăim. Am întrebat-o pe tanti Leana dacă ştie pe cineva care vinde pământ în zona aceea.

Mi-a zis că da, chiar ea are un teren de vânzare. "Cât costă?", am întrebat-o. "Vreţi preţul în euro sau în dolari?", îmi spune. "În euro", am spus, deja puţin năucită când am văzut că tanti Leana a scos un calculator de buzunar şi a început să apese rapid pe butoane. "Nu dau terenul fără 600.000 de euro", zice ea după un minut. "Ştiu preţurile la zi, de la televizor." În acel moment, mi-am dat seama că nu mai este drum de întors, totul este corupt: pământul, oamenii, cultura.

Singura speranţă, cum au spus oamenii înţelepţi din toate timpurile, este să regăsim acea Dragoste primordială, care pătrunde tot Universul şi a cărei esenţă ne uneşte cu Creatorul. Dacă aveţi un celular, răspândiţi cât mai repede acest mesaj!

 

Carte de vizită pentru curioşi
Dacă v-aţi întrebat cine este cea care se confesează dumneavoastră, cititorilor, vă "divulgăm" identitatea celei care a ales să vă introducă într-o lume a ei, personală, alta decât cea cu care este obişnuită. Deoarece Anastasia este una dintre cele mai cunoscute românce, dar şi una dintre cele mai de succes la Hollywood - unde este numită "Regina Sprâncenelor"!

Ea este cosmeticiana la care apelează toate vedetele importante şi bogate din Cetatea Filmului. S-a născut şi a crescut în Constanţa, este plecată din România de 20 de ani, iar în tot acest timp a reuşit să-şi câştige stima divelor precum Oprah Winfrey, Sharon Stone, Jennifer Lopez, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Madonna şi multe altele numai cu o pensetă!

×
Subiecte în articol: confesiunile anastasiei